Škola iz Majdanpeka nije kaznila đake monstrume koji su mučili profesora!

Izvor: TimockeVesti.net, 06.Dec.2013, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škola iz Majdanpeka nije kaznila đake monstrume koji su mučili profesora!

Petar Đurić, nasilnik iz Majdanpeka koji je s drugovima maltretirao profesora istorije Nebojšu Bazića u Gimnaziji „Mile Arsenijević Bandera“, pre sedam godina nije bio kažnjen, saznajemo u ovoj školi.
Sadašnji direktor Gimnazije Dejan Trifunović kaže za Kurir da, u vreme kad se desio incident, nije bio u upravi i zbog toga nije posebno upućen u slučaj, ali prema podacima iz školske arhive, nije pokrenut postupak protiv učenika koji su maltretirali i snimali profesora Bazića.
Bez prijave
- Ustanovili smo da profesor Bazić nije podneo prijavu protiv učenika koji su ga snimali, a nije ni škola. Sad se trudimo da držimo standard i da svoje zaposlene, školu i učenike štitimo i omogućimo im što bolje uslove - priča Trifunović.
Podsetimo, profesoru istorije Nebojšu Baziću su bahati đaci, među kojima je bio i Petar Đurić, mahali srednjim prstom ispred lica i uglas mu govorili: „Skini se, kurvo, hajde, dronfuljo, bre“ i sve snimili mobilnim telefonom, pa snimak okačili na internet.
Portparol Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković kaže za Kurir da je položaj nastavnika poslednjih godina veoma težak i da retko ko štiti interese prosvetnih radnika.
Niko ga ne štiti
- Nastavnike najčešće štite kolege ili sindikat u koji je učlanjen. Ako profesor nije stalno zaposlen, kao što je slučaj s profesorom iz Majdanpeka, nema zakonsko pravo da bude član nekog sindikata, što mu dodatno otežava poziciju. Nas prosvetne radnike ugrozio je zakon iz 2009. godine, kojim su nam uskraćena mnoga prava. Čak 30 odsto škola nema fiskulturnu salu, a u prosveti se novac baca na nepotrebne seminare, na kojima nastavnici ništa ne mogu da nauče - priča Jankovićeva.
Ministarstvo prosvete dva dana je ignorisalo naša pitanja o maltretiranju profesora Bazića, dok se ministar prosvete Tomislav Jovanović nije javljao na telefon. Đurić juče nije želeo da komentariše sramni događaj koji je počinio pre sedam godina.
Izvor KURIR

j
 

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

MALTRETIRANI PROFESOR: Nasilnik mi se izvinio posle sedam godina!

Izvor: Kurir, 07.Dec.2013, 06:07

Profesor Nebojša Bazić, koga je maltretirao Petar Đurić, kaže da mu je bivši đak poslao poruku u kojoj kaže da je hteo da školstvo podigne na viši nivo..MAJDANPEK - Profesori su u školi doživljavali svašta!..- Naravno da sam reagovao, ali to se završilo kako se završilo. Tu sam radio pod...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.