Simić: Oštro stati na put stravičnim incidentima

Izvor: RTS, 18.Dec.2016, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Oštro stati na put stravičnim incidentima

Predsednik Srpske liste Slavko Simić najoštrije je osudio napad u selu Grnčar, u kojem su izbodeni Slobodan Savić i Marko Mirković iz sela Parteš, koje je je ispred seoskog kafića napala grupa od šest Albanaca.
"Pošto se incident dogodio na javnom mestu u prisustvu svedoka, očekujem hitnu reakciju policije, a onda i tužilaštva, u rasvetljavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ovog napada", navodi Slavko Simić u saopštenju dostavljenom medijima.
Simić ističe da se oštro mora stati na put ovakvim stravičnim incidentima, jer su u ovom kao i u prethodnim slučajevima bili ugroženi životi mladih ljudi.
"Ovakvi incidenti nameću konstantne bezbednosne izazove srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji, stvaraju nepovoljnu međuetničku atmosferu u odnosima između Srba i Albanaca i vraćaju nas deceniju unazad", kaže Simić.
On navodi da se "ponovo na Kosovu vraća vreme kada neko želi da raspiri međuetničku mržnju i netrpeljivost. Kosovsko društvo i institucije koje su zadužene za bezbednost moraju se suprostaviti međuetničkom nasilju, a političari konačno javno da osuđuju pripadnike svoje zajednice koji su počinili zločine i izazivaju strah i netrpeljivost".
Dvojicu mladića iz Parteša, Slobodana Savića (26) i Marka Mirkovića (18), izboli su u subotu nepoznati napadači u selu Grnčar, u opštini Klokot.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.