Sep Blater optužen za seksualno uznemiravanje

Izvor: RTS, 11.Nov.2017, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sep Blater optužen za seksualno uznemiravanje

Fudbalska reprezentativka SAD, Houp Solo, optužila je nekadašnjeg najmoćnijeg čoveka u svetu fudbala Sepa Blatera za seksualno uznemiravanje.
Golman reprezentacije SAD, tvrdi da se incident dogodio 2013. godine na dodeli nagrada u organizaciji Fife, samo nekoliko momenata pre nego što se popela na binu da uruči nagradu prijateljici i saigračici Ebi Vambah.

"Sep Blater me uhvatio za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zadnjicu... Bila sam u šoku. Potpuno. Ali, brzo sam morala da se 'saberem' jer sam dodeljivala nagradu prijateljici i morala sam na to da se koncentrišem. Nisam ga videla nakon toga i zato mi je žao, zato što nisam imala priliku da mu kažem 'nemoj nikada više da si me dotakao'", objasnila je Solo za portugalski Ekspreso.
U poslednjih nekoliko sedmica, brojne javne ličnosti su optužene za seksualo uznemiravanje, a sve je počelo od skandala u Holivudu, gde je jedan od najmoćnijih producenata Harvi Vajnstajn optužen za seksualno zlostavljanje.
Solo, koja je sa reprezentacijom SAD osvojila Svetsko prvenstvo i dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama, tvrdi da je u ženskom fudbalu često nailazila na takve situacije.
"Nije samo Holivud u pitanju... Viđala sam to kroz čitavu karijeru. Devojke na koledžima se zabavljaju i udaju za svoje trenere... Ima i nepristojnih komentara, dodirivanja... Ne znam zašto niko ne govori o tome. Volela bih da i druge žene, pogotovo u fudbalu, ispričaju svoja iskustva", izjavila je Solo.
Blater je bio na čelu Fife punih 17 godina, sve do 2015. godine, kada je morao da se povuče zbog korupcionaške afere.
Tokom tih 17 godina na čelu Fife, Blater je nekoliko puta kritikovan zbog seksističkih izjava, poput one 2004. godine, kada je rekao da bi "fudbalerke morale da nose tesne šortseve, kao što nose u odbojci, kako bi  zainteresovale mušku publiku".
Na optužbe fudbalerke iz SAD, kratko je poručio: "Gluposti".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ok, sad je otišlo predaleko, Blater napastvovao golmana Amerike!?

Izvor: Sportske.net, 11.Nov.2017

Nije samo Holivud, već i fudbal, mada ovo nas ne iznenađuje....U moru skandala vezanih za svet filma koji se razotrkivaju pošto je čitava priča oko moćnog producenta Harvija Vajnštajna otvorila Pandorinu kutiju, stigla je i vest iz fudbala...I ranije je Sep Blater bio dovođen u vezu sa sličnim...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.