Santos poražen, banana za Nejmara

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Apr.2012, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Santos poražen, banana za Nejmara

Prvak Južne Amerike, Santos, poražen je u prvoj utakmici osmine finala Kopa Libertadores.
Brazilcima očito nije prijalo na 4.000 metara nadmorske visine u La Pazu, gde su u grupnoj fazi već izgubili meč od Strongesta, a sad i od Bolivara (1:2).
Duel je obeležio i incident, u kojem je najveće zvezda Santosa Nejmar pogođen predmetom bačenim sa tribine u 77. minutu. Ispostavilo se da su mladog napadača gađali >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << bananom posle čega se srušio na travu. Usledio je prekid od desetak minuta.
Ovakve stvari su zabrinjavajuće – kazao je trener gostiju Maurisio Ramaljo. – Šta da je umesto banane neko bacio kamen. Mogao je da ubije Nejmara. Ljudi koji vode takmičenje trebalo bi da kazne Bolivar. Međutim svesni smo da od toga neće biti ništa i da će sve proći bez bilo kazne. Ipak imamo dobar rezultat pred revanš i velike šanse da izborimo četvrtfinale.
Junak trijumfa Bolivijaca bio je sjajni šuter Jasmani Kampos, zaslužan za oba gola, i to iz slobodnih udaraca! U drugom minutu sjajno je gađao gol gostiju, a lopta koja je pogodila stativu, odbila se od leđa golmana Rafaela i ušla u mrežu.
Santos je izjednačio do poluvremena, kad je Elano majstorski prebacio živi zid lopta od stative odbila ispred gola gde je iz punog trka u mrežu zakucao defanzivac Maranjao. Ipak, igrači Bolivara se nisu predavali.
U 75. minutu ponovo se Kamposu ukazala prilika da ugrozi Rafaela sa distance i opet je vezni igrač Bolivara bio uspešan
U brazilskom okršaju u Porto Alegreu Internasional i Fluminense igrali su bez golova.
Krivac za remi je Argentinac Hezus Datolo kojem je golman gostiju iz Rija Dijego Kavaljeri odbranio penal u 58. minutu.
Revanši se igraju 10. maja.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.