Šabac: Devojčicu izujedao vršnjak

Izvor: B92, 29.Jan.2011, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabac: Devojčicu izujedao vršnjak

Šabac -- Dvogodišnju devojčicu N.O. izujedao po telu i licu vršnjak u vrtiću "Bambi" u Šapcu. Vaspitači nisu reagovali, roditelji najavili prijave protiv odgovornih.

Roditelji devojčice su ogorčeni što se tako nešto dogodilo u vrtiću Predškolske ustanove "Naše dete" i što vaspitači nisu sprečili incident.

Devojčicu su pregledali lekari u Razvojnom savetovalištu, nakon čega se oseća bolje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zbog težine povreda policija je preuzela istragu.

Odmah po preuzimanju deteta iz vrtića, roditelji su videli ogrebotine I ujede po licu i telu.

"Video sam da je plakala, pa sam pomislio da nas je poželela. Kad se približila autu ja sam se uplašio, nisam je prepoznao. Lice je bilo unakaženo, uši, sve. Ja sam pitao vaspitačicu šta se desilo a ona je rekla da to nije ništa, deca su je grlila, poljubila I da će za dva dana proći", kaže otac Dejan Obrenović.

Ogorčeni što vaspitači nisu bili sa decom i sprečili incident, roditelji su slučaj prijavili policiji a dete odveli lekaru i u Razvojno savetovališe:

"Videli su se sveži ožiljci po licu, ušnim školjkama, vratu. Imala je veliki ožiljak od ujeda na desnom obrazu tako da je delovala veoma uznemireno i uplašeno", kaže psihološkinja Zorica Pantelić.

Baka dvogodišnje devojčice kojoj su vršnjaci u vrtiću naneli povrede ogorčena je što ih niko nije obavestio, niti ih pozvao da objasni šta se dogodilo.

"Niko nas nije ni pitao kako je dete, niko nije našao za shodno da okrene telefon, iako imaju naše brojeve, da pita i kaže šta se desilo u stvari", kaže baka Mirjana Obrenović.

U Predškolskoj ustanovi "Naše dete" kažu da im je žao što se ovo desilo i najavljuju da će ispitati sve okolnosti. Ukoliko se ispostavi da su vaspitači napravili propust, biće kažnjeni u skladu sa zakonom. Policija takođe sprovodi istragu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.