STRAHOTA - UČENIK PRETUKAO DIREKTORKU ŠKOLE: Udarao je u glavu, davio šalom i napao ŠRAFCIGEROM

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2021, 14:26

STRAHOTA - UČENIK PRETUKAO DIREKTORKU ŠKOLE: Udarao je u glavu, davio šalom i napao ŠRAFCIGEROM

Direktora koja ima 20 godina učiteljskog iskustva, nakon jednog incidenta kad je bila udarena nogom, provela je izvesno vreme na bolovanju

Direktorku osnovne škole učenik je napao 18 puta uprkos molbi žene za pomoć kod lokalnih vlasti.

Policija je morala da bude pozvana zbog incidenta u školi "Vimbish" u Eseku, gde je Mandi Kuper (47) navodno "udarana u glavu, davljena šalom i gde su joj upućene pretnje šrafcigerom".

Gospođa Kuper, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ima 20 godina učiteljskog iskustva, nakon jednog incidenta kad je bila udarena nogom, provela je izvesno vreme na bolovanju.

Šokantna serija napada započela je 2018. godine i nastavila se do prošle jeseni kada je dete konačno izbačeno iz škole, prenosi The Times.

Savet okruga Esek pod pritiskom je da objasni zašto nisu odgovorili na ponovljena upozorenja i molbe za pomoć od rukovodilaca škole nakon istrage koju je sproveo "Private Eie".

pic.twitter.com/eoeWygmVbE

— pensador (@sakriosamime) June 29, 2021

Gospođa Kuper, čak je navodno napadnuta pred njenim suprugom Nikom (47) koji je honorarno radio u školi.

Podsećajući na stravični incident, rekao je za list da "nije mogao da interveniše", jer je protokol da sačeka "stručno osoblje" koje "podučavaju specifičnim držanjima i tehnikama koje osiguravaju da učenik ne nanese štetu", piše britanski Metro.

Mark je rekao da se osećao nemoćno, a njegova neutešna supruga ostala je sa psihičkim problemima.

Dodao je:

- Te noći je imala noćne more. Sad kad prođemo pored škole ona počne da plače.

Konzervativno kontrolisano veće okruga Esek pokrenulo je istragu i vrši se pritisak da objasni zašto dete sa posebnim potrebama nije smešteno u pogodnije okruženje.

Navodi se da je veće ignorisalo upozorenja škole i navodno je razrešilo upravni organ škole i imenovalo privremeni odbor nakon žalbi.

Izveštaj kaže da reforme predviđene 2014. nisu sprovedene dovoljno brzo i da bilo kakva poboljšanja još uvek nisu donela potrebnu razliku za roditelje, staratelje i njihovu decu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.