ŠTA JE S HRVATIMA: Vojnici i vatrogasci piju kao smukovi, učestvuju u saobraćajkama... Ko brine o narodu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Sep.2020, 16:57

ŠTA JE S HRVATIMA: Vojnici i vatrogasci piju kao smukovi, učestvuju u saobraćajkama... Ko brine o narodu?

U poslednjem incidentu, u saobraćajnoj nesreći u kojoj je povređena jedna osoba, učestvovao alkoholisani šef vatrogasaca

Poslednjih nedelja na videlo su izašle strašne stvari koje se dešavaju sa hrvatskim vojnicima i vatrogascima. Naime, ispostavilo se da oni toliko piju, da to već postaje opasnost po običan narod, upravo onaj koji bi trebalo da bude čuvan od strane tih uniformisanih lica. Nedavno je grupa od čak devet hrvatskih vojnika udaljena s dužnosti zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pijanstva, a sinoć se kraj Cavtata dogodio sudar tri automombila, u kojem je učestvovao i, kako se kasnije utvrdilo, pijani Stjepan Simović Simbi, zapovednik Županijske vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

Njemu je na licu mesta utvrđeno prisustvo alkohola u krvi, a on se izvinio javnosti i ponudio svoju ostavku.

- Sinoć sam u večernjim satima učestvovao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Dubokoj Ljutoj. Na sreću, nesreća je prošla samo s materijalnom štetom i jednom lakše povređenom osobom. O uzrocima i okolnosti udesa više ću moći da kažem posle završene policijske istrage. Izvinjavam se celokupnoj javnosti jer mi je tom prilikom utvrđeno prisustvo alkohola u krvi. S obzirom na sve navedeno, jutros sam predsedniku Vatrogasne županije DNŽ dao mandat na raspolaganje. Iskreno mi je žao što sam posle godina uzorne službe ovim činom osramotio uniformu koju cenim i s ponosom nosim - poručio je Simbi.

Dakle, pijani Simbi je imao sreće jer nije ubio nikoga, ali su još više sreće imali pomenuti hrvatski vojnici s početka teksta - o, ironije - koji su zatečeni pijani dok su bili na dežurstvu u kasarni u Divuljama, gde su bili poslani kao ispomoć vatrogascima u gašenju požara u Dalmaciji! Kažemo više sreće jer zbog njihovog pijanstva te večeri, naime, nije bilo povređenih.

Jedni pijanci išli da pomažu, kako izgleda, drugim pijancima! Pa nečuveno!

Da li neko u međuvremenu brine o narodu, koji plaća porez za plate vojnicima i vatrogascima, pa, to će da pokaže vreme. Za sada je izvesno, iz navedenog, da narod ne daje novac samo za njihove plate, već i za osveženje...
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.