SRAMAN I KUKAVIČKI NAPAD NA NAŠU DECU NA KIM Oglasio se Đurić povodom pucnjave na srpsku decu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2020, 23:45

"SRAMAN I KUKAVIČKI NAPAD NA NAŠU DECU NA KIM" Oglasio se Đurić povodom pucnjave na srpsku decu

incidenti ove vrste mogu imati nesagledive posledice

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić zahteva da se hitno identifikuju i uhapse osobe koje su večeras pucale na srpsku decu u Donjoj Brnjici kod Prištine.

U saopštenju koje je Kancelarija dostavila medijima Đurić ocenuje incident kao sraman i kukavički napad na "našu mladost na Kosovu i Metohiji", te poručuje da mora biti rasvetljen kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << apsolutni prioritet.

Jedan od napadača je ispalio metak u blizini dece i doveo u opasnost ljudske živote, i prema takvima ne može i ne sme biti milosti, kaže Đurić.

- Bezbednost dece, koje god nacionalnosti ona bila, mora biti stvar opšteg konsenzusa i minimalne saglasanosti, jer kako možemo da radimo na pomirenju i stvaranju stabilnog i bezbednog okruženja na Kosovu i Metohiji dok postoje ljudi koji smatraju da mogu nekažnjeno da deci prete pištoljima - naveo je Đurić

Ne ulazeći u okolnosti pod kojima se "divljački napad" dogodio, Đurić podseća da su srpska deca ubijana i ranjavana na Kosovu i Metohiji u napadima terorista i da zato i izazvati nekontrolisane reakcije.

Kako je naveo, postoje snimci napada, zbog čega smatra da ne može biti nikakvog opravdanja za sporost ili nereagovanje policije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.