Izvor: S media, 27.Maj.2013, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL U KRAGUJEVCU: Ogorčeni radnik namerno oštetio 31 "fijat 500L"

Nezadovoljan uslovima rada i visinom plate jedan radnik oštetio je 31 "fijat 500L" u fabrici "Fijat automobili Srbija" (FAS) u Kragujevcu.

Radnik je oštrim metalnim predmetom išarao karoserije u pogonu montaže, a na pojedinim automobilima je urezao poruke: "Žabari, bežite iz Srbije" i "Ruso, povišica".

Incident se dogodio u noćnoj smeni u petak na subotu, a njegov vinovnik još nije otkriven. Nakon događaja u kompaniji je pokrenuta interna >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << istraga, a svi zaposleni su pozvani na saslušanje.

Jedan od radnika navodi da je mogući povod za ovaj incident sukob sa šefom smene, koji je zapravo Italijan koji se preziva Ruso. Takođe, dodaje se da su se radnici sa njim svađali početkom nedelje jer je vršio ptiritsak na njih, pa je moguće da je zato došlo do incidenta.

"Pretpostavlja se da je automobile oštetio jedan čovek, jer je rukopis poruka isti. To je verovatno posledica uslova u kojima se radi. Mladi se još nekako sa tim nose, ali starijim je sve teže. Radi se u tri smene, pod velikim pritiskom, a prosečna plata je 34.000 dinara", kaže predsednik Sindikata FAS Zoran Mihajlović.

Predsednik sindikata "Nezavisnost" Branislav Čanak ocenjuje da je ovakav potez radnika nedopustiv, ali naglašava i da ovaj incident pokazuje i koliko je slab sindikat u FAS.

"Država je "Fijatu" dala milijarde i šta sve ne, samo da dođe u Srbiju. Samim tim i odrešene ruke da radi šta hoće i sam određuje koliko će ko i kako da radi", kaže on.

(informer)

FOTO: youtube, inforbiro
Pogledaj vesti o: Incident,   Kragujevac

Nastavak na S media...






Povezane vesti

SKANDAL U KRAGUJEVCU: Ogorčeni radnik namerno oštetio 31 'fijat 500L'

Izvor: medio.rs, 27.Maj.2013

Incident se dogodio u noćnoj smeni u petak na subotu, a njegov vinovnik još nije otkriven.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.