SKANDAL Tukao je gosta, napao i policiju pa oslobođen

Izvor: Blic, 04.Jul.2015, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL Tukao je gosta, napao i policiju pa oslobođen

Radnika obezbeđenja Aleksandra D. (27), koji je na jednom splavu pretukao gosta a potom i policajca, oslobodila je sudija Svetlana Galić, javnosti poznata iz slučaja „kantrimen“.

Iako je Aleksandar D. osumnjičen za napad na službeno lice i nasilničko ponašanje, sudiji Trećeg osnovnog suda to nije bio dovoljan razlog da se njemu odredi pritvor.

Skandalozan incident koji je Aleksandar D. izazvao, dogodio se nedavno na jednom beogradskom splavu, gde je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zaposlen kao radnik obezbeđenja. On je najpre nasrnuo na gosta koji nije imao rezervaciju za splav. Gost je pokušao da mu objasni da rezervaciju ima njegova supruga, koja je nekoliko minuta ranije ušla u klub, ali je rasprava ubrzo prerasla u nasilje.

Bahati radnik je udario gosta pesnicom u glavu nekoliko puta i oborio ga na zemlju. Povređeni mladić je pokušao da pozove policiju, ali mu je Aleksandar D. istrgao telefon iz ruke i bacio ga u reku, a potom ga poprskao suzavcem.

Tuču je pokušao da spreči jedan policajac koji se tu slučajno zatekao, ali već kada je izvukao službenu legitimaciju i sam je postao žrtva bahatog nasilnika. Policajac je takođe završio na zemlji izudaran, a njegova legitimacija u reci.

Pošto je o svemu obaveštena i novobeogradska policija, Aleksandar D. je pobegao sa splava i za njim se tragalo nekoliko dana. Kada je napokon uhapšen, dežurni tužilac pred kojim se branio ćutanjem odredio mu je zadržavanje.

Predlog o određivanju pritvora zbog bojazni da bi mogao da utiče na svedoke, sudija Trećeg osnovnog suda u Beogradu Svetlana Galić nije prihvatila, već je nasilnika pustila da se brani sa slobode uprkos činjenici da je povredio dve osobe, od kojih je jedna službeno lice.

Sudija Galić je javnosti poznata iz slučaja „kantrimen“, gde je sudeći Marku Milićevu i ostalim optuženim za pogibiju Luke Jovanovića (21), često donosila kontradiktorne odluke. Tokom postupka, ona je ukinula pritvor Bratislavu Vesoviću, kumu Milićeva, koji je otvoreno na suđenju nastavio da ometa čitav slučaj odbijajući da kaže gde se nalazi „kantrimen“, koji do danas nije pronađen.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.