SANDUK EKSPLODIRAO ZBOG GREŠKE RODBINE Detalji nesvakidašnjeg incidenta na sahrani u Bečeju

Izvor: Press, 03.Jul.2020, 10:42

SANDUK EKSPLODIRAO ZBOG GREŠKE RODBINE Detalji nesvakidašnjeg incidenta na sahrani u Bečeju

Tokom sahrane na Pravoslavnom groblju u Bečeju, u četvrtak u prepodnevnim satima, desio se neverovatan slučaj, kada je eksplodirao drveni sanduk u kojem se nalazilo telo pokojnice. Delići drveta, koji su se razleteli, povredili su D. A. (71), iz Žablja, koja je prisustvovala pogrebu preminule rođake. Ona je, kako saznajemo zadobila posekotinu ispod oka, a lekarska pomoć joj je ukazana u bečejskoj Hitnoj pomoći. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Foto:blic
Nemili događaj se zbio oko 11.15 u kapeli na Pravoslavnom groblju u Bečeju, gde se okupila rodbina sedamdesetdvogodišnje pokojnice D. G. kako bi prisustvovala poslednjem ispraćaju. Eksploziju je najverovatnije zbog toplote izazvao suvi led u zatvorenim plastičnim flašama, koji je bio postavljen u drveni kovčeg sa pokojnicom.
U bečejskom Komunalnom pogrebnom preduzeću, pišu "Novosti" desio se incident na sahrani, a kažu da je flaše sa suvim ledom u kovčeg sa pokojnicom stavila njena rodbina, i da su na tome insistirali.

- Telo pokojnice je bilo u hladnjači, i kovčeg je na vreme odatle iznet u kapelu. U jednom trenutku je došlo do eksplozije kovčega, čiji su delovi povredili jednu od prisutnih rođaka pokojnice - objašnjava Slobodan Marjanović, poslovođa u pogrebnom preduzeću, šta se dešavalo u kapeli bečejskog Pravoslavnog groblja.
Marjanović dalje ističe da je porodici dan ranije, ali i uoči sahrane sugerisano da nema potrebe da pored tela stavljaju plastične flaše sa suvim ledom, ali su oni to, ipak uradili.

- Rodbina je sama obezbedila i donela te flaše i stavila u sanduk. Flaše sa suvim ledom nisu bile otvorene, a mi smo im takođe rekli da odvrnu čepove i otvore ih. Očigledno je da nisu tako postupili i desilo se šta se desilo. Mi ne praktikujemo da se to koristi, i ovo je prvi put da nam se tako nešto dogodilo - navodi Marjanović.
Posle nemilog događaja, telo pokojnice je premešteno u novi drveni sanduk, te je sahrana kojoj je prisustvovalo nekoliko rođaka, obavljena.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.