Rusija izuzetno zabrinuta zbog obaranja izviđačkog aviona, izraelski ambasador pozvan u rusko MIP

Izvor: BKTV News, 18.Sep.2018, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija izuzetno zabrinuta zbog obaranja izviđačkog aviona, izraelski ambasador pozvan u rusko MIP

Rusko Ministarstvo inostranih poslova pozvalo je na razgovor izraelskog ambasadora u Rusiji Gerija Korena zbog incidenta sa ruskim avionom Il-20 koji je oboren u Siriji, saopštilo je to Ministarstvo, navodi TASS.

Naime, Rusija smatra da je Izrael u potpunosti odgovoran za obaranje ruskog izviđačkog aviona Iljušin "Il-20" iznad Sredozemnog mora, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je ministar odbrane Rusije, Sergej Šojgu izraelskim kolegom Avigdoru Libermanu, javio je Rojters.

Izraelska vlada, za sada, nije komentarisala obaranje ruskog aviona. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je Rusija izuzetno zabrinuta zbog obaranja ruskog aviona.

Peskov je rekao da se situacija trenutno ispituje, a da će kasnije tokom dana izneti nove informacije, prenosi Rojters.

Foto: Youtube/Printscreen

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije danas da je izviđački avion Iljušin "Il-20" oboren sirijskom zemlja-vazduh raketom iznad Sredozemnog mora, javlja AP. Agencija dodaje da spasioci traže olupinu, ali da ne očekuju da pronađu preživele.

Rusko Ministarstvo je saopštilo da je avion slučajno pogodila jedna od raketa, namenjena izraelskim borbenim avionima "F-16" koji su vršili dejstva nad metama u pokrajini Lakatija u Siriji.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo ambasadora Švajcarske, tema špijunaža

Izvor: BKTV News, 18.Sep.2018

 Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je pozvalo na razgovor ambasadora Švajcarske u Moskvi, Iva Rosijea, radi objašnjenja o švajcarskim optužbama vezanim za navodnu rusku špijunažu, javlja Rojters...Švajcarska je ove nedelje zatražila da Rusija obustavi špijunske aktivnosti...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.