Rukometašica ubila čelnika FK Rudar

Izvor: B92, 29.Apr.2012, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometašica ubila čelnika FK Rudar

Podgorica -- Rukometašica Marija Milić (19) priznala je tokom saslušanja u tužilaštvu da je ubila potpredsednika FK Rudar Radmila Mitrovića (47), prenose podgoričke Vijesti.

Ona je ispričila da je pre nego je potegla nož Mitrović udario.

Potpredsednik FK Rudar je u zoru zadobio ubodnu ranu u predelu vrata i hitno je prevezen u Klinički centar u Podgorici, gde je preminuo.

"Oko 16 časova uz krivičnu prijavu u prostorije Višeg državnog tužištva u Podgorici, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << privedena je i saslušana osumnjičena Milić Marija, uz prisustvo advokata po izboru Ratka Pantovića. Ona je iznela svoju odbranu, ali o sadržini njene odbrane ne mogu dati bliže informacije. Nakon saslušanja donio sam rešenje o njenom zadržavanju", kazao je Željko Tomković, dežurni tužilac, a prenose "Vijesti".

U iznajmljenom stanu u Ulici Piperska bb, u Zagoriču, ubijeni Mitrović i bivša rukometašica "Bisera" iz Pljevalja živeli su navodno godinu dana.

Načelnik kriminalističke službe Područne jedinice Podgorica Branislav Živković kazao je za Antenu M da je Mitrovićevo telo poslato na obdukciju, a u toku je i utvrđivanje činjenica i okolnosti pod kojima je došlo do ubistva.

"Po nalogu zamenika višeg državnog tužioca u Podgorici Željka Tomkovića telo je upućeno na odeljenje za sudsku medicinu, gde će biti izvršena obdukcija, da bi se utvrdio stvarni uzrok smrti. Njih dvoje su prethodno bili u gradu, a zatim je došlo do svađe i fizičkog obračuna između njih. To je sad u postupku, u toku je utvrđivanje svih činjenica i okolnosti zbog čega je došlo do fizičkog obračuna. Tužilac je kvalifikovao to krivično delo kao ubistvo i Milić Marija će uz prijavu biti privedena nadležnom tužiocu", rekao je on.

On je 20. aprila bio umešan u incident u Pljevljima, kada je napao novinara RTV Pljevlja i dopisnika "Dana" Mila Džakovića.

Napadnut novinar je tada rekao da ga je Mitrović otvorenim dlanom udario u predelu leve jagodične kosti, a pre toga verbalno izvređao pred fudbalerima i trenerima Rudara.

Mitrović je, kako navode "Vijesti", često boravio u Pljevljima, a posebno poslednjih nekoliko godina. Bio je predsednik kluba u malom fudbalu "Municipium S" sa kojim je postigao izvaredne uspehe, kvalifikujući se u ligu šampiona i osvojivši više puta prvenstvo i kup Crne Gore.

Dolaskom Duška Šarića na čelo Fudbalskog kluba Rudar, izabran je za potpredsednika kluba. Mitrović je, kako navodi podgorički list, važio za dobrog prijatelja porodice Šarić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.