Rukama i pancir torbama zaštitili Vučića / FOTO

Izvor: B92, 11.Jul.2015, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukama i pancir torbama zaštitili Vučića / FOTO

Premijer Aleksandar Vučić i njegova pratnja napadnuti su u Memorijalnom centru u Potočarima, a iz minuta u minut pojavljuju se nove fotografije incidenta.

Godišnjica genocida u Srebrenici pala je u senku napada na predsednika srpske Vlade koji je sa pratnjom morao bukvalno da pobegne iz Potočara.

.

.

Kako su naveli iz delegacije, Vučić je pogođen kamenom u lice i polomljene su mu naočare. Pojedinci iz mase su nasrtali na obezbeđenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srpske delegacije u pokušaju da dođu do Vučića i tom prilikom je došlo do fizičkog obračuna s članovima obezbeđenja.

Reporter B92 javlja da je sve bilo mirno do trenutka kada su Vučić i ostali članovi delegacije krenuli u memorijalni centar. Nakon što je položio cveće na spomenik žrtvama, masa je krenula ka njemu i u tom trenutku su uletele kamenice.

U pokušaju da zaštite premijera Vučića članovi njegovog obezbeđenja su otvorili pancir torbe. Policija je intervenisala i sukobila se sa napadačima, a srpska delegacija je evakuisana.

Premijer Srbije je rekao na konferenciji za medije u Beogradu da je napad na njega dobro organizovan, ali je dodao i da je pružena ruka pomirenja Bošnjacima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Da smo ostali pet sekundi duže..."

Izvor: B92, 11.Jul.2015

Da smo ostali pet sekundi duže, niko od nas ne bi bio danas u Beogradu, u poslednjem trenutku smo pobegli iz Potočara...To je gostujući u vestima B92 rekla savetnica premijera Srbije Aleksandra Vučića Suzana Vasiljević, koja se nalazila u pratnji premijera u Memorijalnom centru u Potočarima, odakle...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.