Rim: Avion sleteo s piste, 16 povređenih

Izvor: NaDlanu.com, 03.Feb.2013, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rim: Avion sleteo s piste, 16 povređenih

Ukupno 16 ljudi je povređeno kada je avion ATR 72, rumunske kompanije "Karpater" (Carpatair), u kome se nalazilo 50 osoba, sleteo sa piste prilikom spuštanja na rimski aerodrom "Fjumićino", javila je jutros italijanska agencija Ansa.

U incidentu koji se dogodio u subotu uveče, u avionu sa 46 putnika i 4 četiri člana posade dve osobe su teže povređene, ali nisu životno ugrožene. Avion koji je doleteo iz Pize završio je na travi sa oštećenom opremom za sletanje. Istražitelji >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << pokušavaju da utvrde uzrok nezgode. Sletanje su mogli otežati vetar i kiša ili je u pitanju bila greška pilota. Posle incidenta rimski aerodrom normalno radi, samo je zatvorena jedna pista, navodi AFP.(Blic, agencije)

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Vetar oduvao avion sa piste

Izvor: Vostok.rs, 03.Feb.2013

03.02.2013. -..Avion ATR 72, rumunske aviokompanije Carpatair, koji je leteo na liniji Piza-Rim, je prilikom sletanja na rimski aerodrom Fjumićino izleteo sa piste za oko 300 m. Prema prvim informacijama, povređeno je 14 putnika i 2 stjuarta. Dva putnika su teže povređena. U avionu se nalazilo 50...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.