Radnik povređen kada je vario cevi

Izvor: Press, 19.Okt.2012, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnik povređen kada je vario cevi

Bure baruta - Dragan M. (50) zadobio teške povrede prilikom detonacije koju je prouzrokovala eksplozija bureta u proizvodnom pogodnu fabrike

Dragan M. (50), radnik Industrije motora "Rakovica", teže je povređen prilikom detonacije koju je prouzrokovala eksplozija bureta u prozivodnom pogodnu fabrike. Nesrećni radnik je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar.

Zamenik direktora fabrike rekao je da taj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << incident nije bio ozbiljnije prirode i da je radnik lakše povređen, dok lekari tvrde da je on zadobio teške povrede.

Razbijena stakla

Eksplozija se dogodila juče oko 11.30 sati u pogonima IMR-a u Ulici patrijarha Dimitrija. Prema rečima Dragana Simića, zamenika direktora IMR-a, radnik Dragan M. je lakše povređen. Do eksplozije je, kako je naš sagovornik objasnio, došlo dok je radnik vario cevi, u čijoj se neposrednoj blizini nalazilo zatvoreno bure koje je eksplodiralo od toplote koja se širila.

- Radnik je vario u blizini jednog praznog bureta koje je trebalo da bude napunjeno sredstvom za fermentaciju. Ipak, došlo je do određene hemijske reakcije koja je najverovatnije i izazvala detonaciju. Dragan je zadobio lakše povrede, ima samo rasekotinu na arkadi i usni. U našoj fabrici do sada nismo imali ovakve situacije i ispitaćemo kako se to bure uopšte našlo na mestu pored radnika - rekao je Simić, dok je radnicima IMR-a bilo zabranjeno da daju izjave za medije.

Od siline detonacije razbijena su stakla u ovom fabričkom postrojenju. Kako smo nezvanično saznali, eksplozija nije bila baš toliko bezazlena kako tvrdi zamenik direktora fabrike. O tome svedoče i reči portparolke Hitne pomoći Nade Macure, koja je rekla da se Dragan M. nalazi u izuzetno teškom stanju i da je zadobio nekoliko preloma.

U teškom stanju

- Naše ekipe su vrlo brzo nakon eksplozije u IMR-u stigle na teren. Lekari na terenu pronašli su radnika u teškom stanju, njemu su konstatovane teške povrede kao što su prelom podlaktice, povredu grudnog koša, površne opekotine i još nekoliko drugih povreda. On je kolima Hitne pomoći prevezen na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra - izjavila je Macura.

Da je situacija sa povređenim Draganom M. ozbiljna potvrdile su i reči portparola Urgentnog centra Draga Jovanovića.

- U Urgentni centar je dovezen radnik IMR-a koji se nalazio u teškom stanju. Njemu su konstatovane teške povrede ortopedske prirode, pa je zadržan na lečenju. Nakon intervencije lekara stanje mu je postalo stabilnije i nije životno ugrožen - potvrdio je Drago Jovanović, portparol Urgentnog centra.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.