REČ JE O ORGANIZOVANOM INCIDENTU Kuća državnog tužioca gađana MOLOTOVLJEVIM KOKTELIMA, oglasio se državni vrh: Napad na sistem i državu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2024, 00:44

REČ JE O ORGANIZOVANOM INCIDENTU Kuća državnog tužioca gađana MOLOTOVLJEVIM KOKTELIMA, oglasio se državni vrh: "Napad na sistem i državu!"

Stravičan incident

Slovenačko državno tužilaštvo potvrdilo je danas da su na kuću državnog tužioca u Kopru prošle nedelje bačeni Molotovljevi kokteli dodajući da je reč o planiranom i organizovanom incidentu.

Povod za napad je, kako veruju, verovatno u vezi sa radom državnog tužioca, prenosi STA.

Nepoznata osoba je u nedelju bacila tri flaše sa zapaljivom tečnošcu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na kuću državnog tužioca koji radi u Okružnom državnom tužilaštvu u Kopru.

Nešto od zapaljive tečnosti pogodilo je komšijsku kuću i izazvalo požar, koji je porodica tužioca uspela da ugasi, pošto su komšije bile odsutne.

- Napad na tužioca je napad na pravosudni sistem, na državu. Takvi postupci su neprihvatljivi i nepomirljivi sa demokratskim vrednostima i vladavinom prava - istakao je premijer.

On je, takođe, izrazio očekivanje da ce policija učiniti sve da spreči nasilje i pruži adekvatnu zaštitu.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.