Pukla tikva

Izvor: Glas javnosti, 26.Dec.2009, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pukla tikva

Rukovodstvo bečkog fudbalskog prvoligaša Austrije najavilo je da će drastično promeniti ponašanje prema delu navijača nakon incidenta koji su izazvali tokom susreta sa Atletikom iz Bilbaoa, kada su upali na teren i prekinuli meč. Ostavke su podneli nadležni za komunikaciju sa pristalicama austrijskog prvoligaša, a tokom ove godine Austrija je platila kazne u visini od 135.000 evra za nedisciplinovano ponašanje svojih navijača.

Menadžer kluba Markus Krečmer je otkrio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da po sezoni investira više od 200.000 evra u rad sa navijačima, funkcionisanje njihovog centra i finansijski podržava njihova putovanja i koreografije. Ali klub je odlučio da tome stane na kraj i prekine finansijsku pomoć, a određenim navijačkim grupacijama zabrani ulaz na stadion.

Od proleća, kako je naglašeno, biće uvedene i pooštrene mere kontrole ulaska navijača na istočnu tribinu, dok će se od narednog leta za taj deo stadiona prodavati samo karte na ime, bilo da su godišnje ili druge. Takođe, klub će zatvoriti i centar za navijače i proglasiti njegov rad, barem u aktuelnom obliku, okončanim.

- Sve te mere smo dobro razmotrili i one su rezultat detaljne analize. Jasno nam je da će taj program doneti i mnoge teškoće za razumne navijače, ali su mere neizbežne kako bi se stvorila osnova za isključenje određenih rizika - opravdao je odluku kluba Krečmer.

Kako je dodao, rad s navijačima biće potpuno restrukturiran.

- Rešićemo naše interne probleme i nećemo popustiti sve dok sve „crne ovce“ u porodici naših navijača ne budu iskorenjene - poručio je Krečmer, menadžer Austrije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.