Pucnji na Pentagon

Izvor: Politika, 19.Okt.2010, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnji na Pentagon

VAŠINGTON – Na Pentagon je rano jutros ispaljeno pet metaka, zbog čega je zgrada u kojoj je smešteno američko ministarstvo odbrane bila na kratko zatvorena, javljaju američki mediji.

Nema izveštaja da je u tom incidentu iko povređen a, kako se navodi, na zgradi je načinjena minimalna šteta.

Odmah pošto su se čuli pucnji, ispaljeni kod južne strane Pentagona, nešto pre 5:00, svi ulazi u zgradu su bili zatvoreni, kao i sve stanice lokalnih autobusa >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i pristup parkiralištima.

Ta ograničenja ukinuta su posle 15 minuta, pošto istraga u kojoj su učestvovale policija Pentagona i policija okruga Arlington, nije otkrila ništa sumnjivo.

Oko jedan sat bio je zatvoren i pristup metro stanici Pentagon.

Predstavnik policije koja obezbeđuje Pentagon Kris Lejmen, izjavio je da se istraga usmerila na autoput I-395, koji prolazi pored zgrade.

Obezbeđenje Pentagona je značajno povećano od incidenta 4. marta, kada je mentalno oboleli 36-godišnji Džon Patrik Bedel otvorio vatru na kontrolni punkt i ranio dva pripadnika policije Pentagona. On je tada ubijen na licu mesta kada su policajci uzvratili vatru.

Tanjug

objavljeno: 19/10/2010
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.