Pucao supruzi u glavu, pa ispalio u sebe dva metka

Izvor: Blic, 18.Apr.2011, 03:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucao supruzi u glavu, pa ispalio u sebe dva metka

BEOGRAD - Beograđanin Vasilije Petković (49) pucao je juče popodne u glavu svojoj nevenčanoj supruzi Snežani Mijačić (47) naočigled njihovo dvoje dece, a onda ispalio dva metka u sebe. Kada je došla Hitna pomoć supružnici su još davali znake života, pa su prevezeni u Uregentni centar na reanimaciju.

Do porodične tragedije došlo je juče oko 16.45 časova, na paringu u Ulici Laze Kostića ispred broj 2 na Zvezdari. Mada još nije poznato da li je Snežana na parking >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sivim "pežoom” stigla sa decom, pa ih je tamo sačekao Petković, ili je i on sa njima bio u kolima, incident se prema rečima očevidaca dogodio nakon što se vozilo parkiralo.

- Bio sam sa detetom u parku, udaljen dvadesetak metara od njihovog automobila, kada sam začuo da se neko svađa i viče. Kada sam pogledao šta se dešava video sam čoveka kako ispred automobila nekim predmetom udara ženu, što se kasnije ispostavilo da je bio pištolj - kaže za "Blic” Đorđe, jedan od retkih komšija koji je bio upućen u detalje jučerašnje tragedije.

Kako objašnjava Đorđe, dok je Petković Snežanu udarao pištoljem, sve vreme su se pored automobila nalazile njihove ćerke, stare 18 i 11 godina.

- Nisam ga čuo šta viče dok je udarao ženu jer sam bio daleko, ali odjednom je ispalio hitac u njenu glavu. Posle toga, pištolj je stavio sebi pod bradu i povukao obarač - objašnjava Đorđe koji je tada potrčao da pomogne ranjenoj ženi.

On je dodao da je Petković, nakon što je ispalio prvi hitac u sebe, ponovo uperio pištolj u svoju glavu i još jednom pucao.

- Bio je živ nakon prvog metka, koji mu je prošao kroz levi deo lica. Ni drugi put nije uspeo da se ubije, pošto mu je, koliko sam uspeo da vidim, metak ovog puta prošao kroz oko. Kada je treći put uperio pištolj u glavu, otrgao sam mu oružje iz ruke - priseća se Đorđe jezivih detalja i dodaje da je ovako postupio jer je mnogo dece bilo na obližnjem igralištu i sledeći metak je mogao da pogodi nekog od njih.

Dva mladića, koja su nakon pucnjave dotrčala do mesta porodične tragedije, rekla su reporteru "Blica” da su Snežana i Vasilije i dalje bili živi dok ih Hitna pomoć nije odvezla.

- Njih dvoje su ležali pored automobila, a ćerke su u šoku stajale pored njih. Komšija Đorđe je ženi, koja se sve vreme trzala, izvadio jezik iz usta kako se ne bi ugušila. Muškarca niko nije dirao, ali videli smo da mu je jedno oko ispalo i da krklja i veoma teško diše - opisuju jezivu scenu momci koji žive nedaleko od mesta zločina.

Dok je policija vršila uviđaj i razgovarala sa svedocima, prijatelji i komšije su pokušavale da smire uplakane devojčice, pa je i ekipa Hitne pomoći morala da im pruži pomoć.

- Zaista ne mogu da verujem da se dogodila ovakva tragedija. Bili su dobri i pristojni ljudi. Nisam ih često viđao, ali niko u komšiluku nije mogao da sluti da će ovakva tragedija da se dogodi. Ovo nije velika zgrada i brzo bi se pročulo da je ranije bilo problema između njih - kaže jedan od komšija.

Ispred ulaza u kojoj živi ova porodica, ekipa "Blica” je zatekla i drugara iz odeljenja jedanaestogodišnje devojčice - ćerke nesrećnog bračnog para. On je u šoku pričao da mu drugarica nikada nije rekla da se nešto u njenoj porodici loše dešava.

- Nikada se nije požalila da joj se roditelji svađaju. On je često dovozio u školu i uvek je sve izgledalo normalno - u neverici je pričao dečak koji nije mogao da veruje kakva je tragedija snašla njegovu drugaricu.

Ćerke u šoku

Šokiranim ćerkama odmah su pritrčale drugarice iz zgrade koje su ih pridržavale da ne padnu od šoka. Dok su pile vodu, jecajući su se teturale i tražile pomoć. Kroz plač i uz pratnju policije na kraju su sele na trotoar i dalje ne verujući šta su doživele.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.