Protesti prate održavanje samita G7, policija upotrebila suzavac i vodeni top

Izvor: RTS, 24.Avg.2019, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti prate održavanje samita G7, policija upotrebila suzavac i vodeni top

Francuska policija ispalila je suzavac i upotrebila vodeni top protiv 400 učesnika protesta koji se bore protiv kapitalizma, a koji su blokirali puteve u gradu Bajon, u blizini Bijarica gde se održava samit G7.
Iako su protesti u Bajonu mahom protekli mirno, nekoliko demonstanata gađalo je policiju kamenicama, a ona je potom ispalila hice upozorenja i upotrebila vodeni top. 

Incident >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se dogodio u blizini mosta koji je policija blokirala kao deo pojačanih mera bezbednosti zbog samita G7. 
Ranije danas, protestni marš više hiljada aktivista protiv samita G7 završen je mirno pošto je kolona stigla iz francuskog mesta Andaj u španski Irun, nedaleko od Bijarica, gde se okupljaju lideri najrazvijenijih industrijskih zemalja.

Oni su protestovali protiv ekonomske i klimatske politike najrazvijenijih industrijskih zemalja i promovisali alternative.
Samit G7 u Bijaricu obezbeđuje više od 13.000 policajaca uz podršku vojnika.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SUKOBI U BLIZINI SAMITA G7 Policija ispalila suzavac na demonstrante, uhapšeno 68 ljudi

Izvor: Blic, 25.Avg.2019, 01:13

Francuske vlasti zadržale su u pritvoru 68 osoba, koje su učestvovale u protestima u gradu Bajon, u blizini Bijarica, gde se održava samit G7.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.