Protest zbog incidenta u Rijeci

Izvor: B92, 10.Nov.2013, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog incidenta u Rijeci

Beograd -- Ambasador Srbije u Zagrebu Stanimir Vukićević izrazio je protest zbog oštećenja table sa nazivom Generalnog konzulata Srbije u Rijeci

Pomoćnik ministra spoljnih poslova Hrvatske Željko Kuprešak Kuprešak je izrazio žaljenje zbog ovog događaja i rekao da veruje da će napad na predstavništvo Srbije biti brzo rasvetljen, kaže se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije navodi da od Hrvatske očekuje da preduzme sve neophodne mere kako bi ispunila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obaveze iz Bečke konvencije o konzularnim odnosima i zaštiti stranih diplomatsko-konzularnih predstavništava i osoba zaposlenim u njima.

Ministarstvo podseća i da je Generalni konzulat Srbije u Rijeci više puta bio izložen sličnim napadima, poslednji put u aprilu ove godine, kada je na zgradu bačen "Molotovljev koktel".
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Protest zbog incidenta u Rijeci

Izvor: Akter, 10.Nov.2013

Ambasador Srbije u Zagrebu Stanimir Vukićević izrazio je protest zbog oštećenja table sa nazivom Generalnog konzulata Srbije u Rijeci

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.