Protest omladine DS-a

Izvor: RTS, 25.Feb.2013, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest omladine DS-a

Nezadovoljana Zakonom o amnestiji kao i zbog nedavnog incidenta Uroša Mišića u klubu "Plastik", omladina DS organizovala akciju u Beogradu pod nazivom "Pravda za građane".

Demokratska omladina organizovala je akciju u Knez Mihailovoj ulici pod nazivom "Pravda za građane" kojom su izrazili nezadovoljstvo zbog Zakona o amnestiji i nedavnog incidenta Uroša Mišića u klubu "Plastik".

Oni su nosili transparent "A pravda za građane", ali i transparente "pravda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za Stefana","pravda za Andriju", "pravda za Dragana", "pravda za Aleksandru", "pravda za Nedu".

"Mi tražimo pravdu za sve nas mlade ljude koji se ne osećaju bezbedno na ulicama svojih gradova, zbog toga što je preko 3.000 nasilnika i osvedočenih kriminalaca pušteno iz zatvora", rekla je okupljenim novinarima portparolka Demokratske omladine Nevenka Gvozdenović.

Ona smatra da je za incident u klubu "Plastik" odgovoran ministar pravde Nikole Selaković, zato što je inicirao donošenje Zakona o amnestiji.

Gvozdenović je naglasila da Demokratska omladina traži od ministra Selakovića valjano objašnjenje zbog čega je donet ovakav Zakon o amnestiji.

Uroš Mišić, prošle nedelje se potukao u klubu "Plastik" sa marincem, koji radi kao obezbeđenje američke ambasade u Beogradu.

Mišić je krajem prošle godine izašao iz zatvora u Požarevcu u kom je izdržavao kaznu od pet i po godina zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića.

On se našao na slobodi nekoliko meseci pre odsluženja cele kazne pošto je oslobođen izdržavanja četvrtine kazne, shodno Zakonu o amnestiji od 16. novembra 2012. godine.

Mišić je prethodno bio dva puta prvostepeno osuđen na deset godina zatvora zbog napada na Trajkovića, ali mu je Apelacioni sud u Beogradu posle suđenja pred tim sudom, smanjio kaznu sa 10 na pet i po godina zatvora.

Mišić, navijač Crvene zvezde koga policija traži zbog tuče u beogradskom klubu "Plastik", nije se danas odazvao pozivu na saslušanje u svojstvu građanina.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.