Promes izazvao novi incident – UAE ga isporučuju Holandiji?

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 17:36

Promes izazvao novi incident – UAE ga isporučuju Holandiji?

Holandski fudbaler Kvinsi Promes (32), koji je nedavno osuđen na šest godina zatvora zbog učešća u švercu kokaina, nalazi se u pritvoru u Dubaiju.

On je tamo dospeo nakon što je utvrđeno da je izazvao incident (ne navodi se o čemu je reč) i potom pobegao sa lica mesta.

Za taj prekršaj u Ujedinjenim Arapaskim Emiratima zaprećena je četvorogodišnja kazna zatvora.

Međutim, Promes >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima mnogo veću brigu nakon što je završio u zatvoru - on bi sada mogao da bude isporučen Holandiji zbog presude za šverc velike količine droge.

Ruski mediji prenose da su holandske vlasti, nakon što su saznale da je Promes u zatvoru u Dubaiju, kontaktirale vlasti UAE i zatražile njegovo izurčenje.

Formalno, to još nisu uradile ali je pitanje vremena kada će to biti učinjeno.

Promes je sa ekipom Spartaka bio na pripremama pred početak drugog dela sezone u ruskoj Premijer ligi, ali se nije vratio sa saigračima jer je uhapšen na aerodromu.

Njemu će se za prekršaj koji je počinio u Dubaiju suditi četvrtog ili petog marta.

Rusija mu je, nakon presude za šverc kokaina, bila "sigurna kuća" jer je ta država prekinula sve diplomatske odnose sa zemljama Evropske unije posle invazije na Ukrajinu.

Sada, ipak, zbog nove gluposti koju je napravio, može da očekuje ekstradiciju brže nego što je mogao da očekuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kvinsi Promes uhapšen u Dubaiju

Izvor: Danas, 01.Mar.2024

Holandski fudbaler Kvinsi Promes uhapšen je u Dubaiju zbog "lokalnog prekršaja", dve nedelje nakon što je u Holandiji osuđen na šest godina zatvora zbog šverca kokaina.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.