Prolaznici savladali napadača na kontrolora

Izvor: Blic, 22.Jan.2011, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prolaznici savladali napadača na kontrolora

Kontrolori GSP i juče su bili na meti napadača, pa su tako A. N (27) u Sremčici i M. M. (20) na Karaburmi lakše povređeni pošto su u oba slučaja na njih nasrnuli putnici bez karte.

Prilikom prvog incidenta prolaznici su, srećom, brzo reagovali i uhvatili napadača dok se za izgrednicima u Ulici Marijane Gregoran i dalje traga. U GSP "Beograd” upozoravaju da je u poslednja tri dana zabeleženo čak šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napada na kontrolore.

Kako saznajemo, do incidenta u Sremčici došlo je oko 7.30 sati na autobuskom stajalištu kada je kontrolor A. N. zamolio mladića da izađe iz autobusa pošto je odbio da kupi kartu kod vozača.

- Mladić je izašao na stanici zajedno sa kontrolorom koji mu nije napisao kaznu. Za trenutak su se razišli, a na stanicu je bilo još dvoje kontrolora koji su pisali kazne drugim putnicima. Odjednom momak je nasrnuo na A. N. i udario ga nekoliko puta pesnicom u glavu. U opštem metežu napadač je udario i drugog kontrolora koji je pokušao da zaštiti kolegu. Srećom, brzo su pritrčali prolaznici i putnici koji su čekali autobus na stanici, uhvatili napadača i zadržali ga do dolaska policije - kažu u GSP "Beograd” i dodaju da su kolege prevezle povređenog kontrolora za svaki slučaj u Urgentni centar pošto je osećao vrtoglavicu i mučninu, ali da je ubrzo pušten kući.

Gotovo pola dana kasnije, oko 16 sati, u sličnom incidentu napadnut je kontrolor M. M. (20) na stanici autobusa na liniji 16 u Ulici Marijane Gregoran.

- Kontrolor je zamolio dvojicu momaka da izađu iz vozila pošto nisu hteli da mu pokažu karte, a po izlasku iz vozila jedan od njih ga je na stanici udario pesnicom u glavu. Obojica napadača uspeli su da pobegnu pre dolaska policije - pričaju u GSP "Beograd” i dodaju da je jedan od napadača radnik JKP "Gradska čistoća”.

Nesrećni kontrolor prevezen je kolima Hitne pomoći u Urgentni centar gde mu je konstatovan hematom ispod oka.

Od početka godine kontrolori GSP napadnuti su ukupno devet puta, a većina napada dogodila se na stajalištu, izvan vozila gradskog prevoza.

- Nažalost, u ovakvim situacijama smo nemoćni pošto se sve praktično događa na ulici. Apelujemo na sugrađane da koliko je u njihovoj moći pomognu i zaštite kontrolore od napadača, ali da ne rizikuju ni najmanju povredu - ističu u GSP "Beograd”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.