Problem sa strujom u Rafineriji, jedan radnik lakše povređen

Izvor: Pančevac-online.com, 04.Mar.2015, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problem sa strujom u Rafineriji, jedan radnik lakše povređen

Usled problema sa snabdevanjem strujom danas u 16.15 došlo je do izbijanja plamena na transformatoru od 35 kilovolti u Rafineriji nafte Pančevo, zbog čega je rad osnovnih postrojenja te fabrike privremeno obustavljen. Jedan radnik je u tom incidentu lakše povređen. On je prevezen u bolnicu i ne nalazi se u životnoj opasnosti – saopštio je večeras NIS.

U saopštenju se dodaje da je, zahvaljujući brzoj intervenciji nadležnih službi fabrike, plamen brzo ugašen, a snabdevanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << električnom energijom normalizovano, dok stručne ekipe NIS-a rade i na normalizovanju proizvodnog procesa.

Navedeno je kako prilikom požara i nakon njega nije bilo zagađenja vazduha.

Boro Majkić, komandant vatrogasne jedinice MUP-a u Pančevu, izjavio je da su oni otišli u Rafineriju, ali da nisu morali da intervenišu.

Vladimir Delja, gradski većnik zadužen za ekologiju, potvrdio je da aparati gradskog monitoringa nisu zabeležili povećanje zagađenja vazduha i dodao kako je moguće da je zagađenje zbog pojačanog vetra „preskočilo” aparate, pa je zbog toga na teren poslata mobilna merna stanica Zavoda za javno zdravlje Pančeva.

D. V.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.