Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor protiv odgovornih za zagađenje u Azotori

PANČEVO - U hemijskom incidentu u Azotari Pančevo četvoro radnika te fabrike je lakše povređeno, saopšteno je iz Zdravstvenog centra Južni Banat. "Troje od četvoro povređenih je zadržano u pančevačkoj bolnici na daljim pregledima zbog tegoba sa disanjem, ali niko od njih nije zadržan na lečenju niti je upućen u Beograd", izjavila je direktorka Zdravstvenog centra Jasmina Berginc.

Republičko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << javno tužilastvo saopštilo je da će protiv odgovornih lica u Azotari biti pokrenut krivični postupak sa predlogom za određivanje pritvora zbog incidenta u kome su se otrovala četiri radnika.

Šefica kabineta v.d. republičkog javnog tužioca Gordana Samardžić saopštila je da su istražni sudija i nadležni tužilac obavili uviđaj kome su prisustvovale i nadležne inspekcijske službe, te da se još utvrđuju uzroci incidenta.

"Republičko javno tužilaštvo skreće pažnju da će ubuduće nadležna tužilaštva preduzimatri sve mere iz svoje nadležnosti radi sankcionisanja svakog slučaja ugrožavanja zdravlja ljudi i zagađenja životne sredine", naglašeno je u saopštenju koje je potpisala Gordana Samardžić.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine najavilo je da će republički inspektor za zaštitu životne sredine podneti krivičnu prijavu protiv zaposlenih u HIP Azotari Pančevo koji su odgovorni za hemijsko zagađenje.

Krivična prijava protiv odgovornih biće podneta u skladu sa čl. 278 Krivičnog zakonika Republike Srbije, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.