Prijava zvog incidenta u Urgentnom centru

Izvor: RTS, 23.Avg.2010, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijava zvog incidenta u Urgentnom centru

Beogradska policija podnela prekršajnu prijavu protiv A.J., koji se tereti da u Urgentnom centru, sa svojom sestrom, majkom dvogodišnje pacijentkinje, fizički napao anesteziologa Irenu Jozdić.

Posle jučerašnjeg incidenta u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije, beogradska policija podnela je prekršajnu prijavu protiv A.J., zbog remećenja javnog reda i mira, saznaje RTS.

A.J. se tereti da je sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svojom sestrom, majkom dvogodišnje pacijentkinje, fizički napao i povredio anesteziologa Irenu Jozdić, a ostalim lekarima pretio i vređao ih dok su pomagali njihovoj bolesnoj devojčici.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević koji je osudio incident, obišao je na Neurohiruškoj klinici devojčicu i posetio napadnutu doktorku koja je na kućnom lečenju.

Povodom incidenta oglasila se i Lekarska komora Srbije i Savez sindikata lekara i farmaceuta. Oni pozivaju Ministarstvo zdravlja i Skupštinu da što pre usvoje zakon o lekarstvu, kojim bi lekari stekli status službenog lica, poput tužilaca i sudija.

Anesteziolog Irena Jozdić ranije je rekla da su je fizički napali majka i ujak devojčice koju su lekari te ustanove reanimirali.

Porodica je, međutim, tvrdila suprotno, da lekari nisu hteli da im pomognu, i da im nisu dozvoli da budu uz dete koje je umiralo.

Majka dvoipogodišnje Ene objasnila je da je u Urgentni centar stigla oko 13 časova, i da je u rukama nosila ćerku koja nije disala. Tvrdila je da dežurni lekari nisu hteli da im pomognu kada su čuli da devojčica ima tumor mozga.

Anesteziolog Irena Jozdić objasnila je da iako su dve koleginice počele da oživljavaju dete, da im je ipak prišla kao najstariji član ekipe, i da su radili sve što je neophodno po protokolu.

Jozdićeva je dodala da, kada je u sali za reanimaciju primetila majku, joj je najljubaznije rekla da izađe iz sale, prvo njoj, a onda je i ujaka devojčice zamolila da izvede majku.

"Na to sam se okrenula, da krenem prema prozoru, okrenula sam se, nisam ni osetila da je on meni prišao otpozadi, dobila sam jedan, to nije bio udarac, on me je povukao, izrotirao unazad, ja sam letela metar i po dva, pala i zadobila teške telesne povrede, imam prelom nosnih kostiju, imam prelom čašice kolena, imam kontuzione povrede", rekla je anesteziolog Jozdićeva.

Doktorka je dodala da je majka koja je toliko brinula o detetu, pustila dete, i dva puta je počupala za kosu, i rekla videćeš ti šta će ti biti kada budeš izašla odavde.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.