Prijava protiv direktora

Izvor: Blic, 21.Okt.2009, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijava protiv direktora

U Osnovnoj školi „Banović Strahinja" u kojoj se početkom septembra dogodio incident, ni posle dva meseca strasti se ne smiruju. Majka učenika šestog razreda optužila je tada pedagoga i oca devojčice, sa kojom je njen sin imao sukob, da su vređali i ugrozili njenog sina. S druge strane, roditelji devojčice i pedagog to demantuju, tvrdeći da je sve zapravo obrnuto i da je devojčica zapravo žrtva. Ipak, i jedni i drugi nezadovoljni su reakcijom školske uprave.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
O situaciji u školi "Banović Strahinja" biće obavešten i Školski odbor

Zbog toga su prosvetnoj inspeciji podneli prijavu protiv direktora, jer, kako kažu, nije uradio ništa da spreči nasilje.

- Ni u jednom trenutku nisam napao, niti vređao malog. Jesam mu se obratio i to je možda moja jedina greška. Ipak, nedopustiv je postupak direktora Osnovne škole "Banović Strahinja” koji je kasnije izjavio da je me je odvojio od dečaka, njega izveo iz kancelarije, a zatim pozvao majku. Ja sam taj koji je insistirao da se pozovu roditelji tog dečaka, kako bi pronašli način da rešimo problem, a daleko od toga da sam napao bilo koga. Ovde se na žalost radi o zameni teza, jer je moja ćerka zapravo žrtva. Svaki dan ide sa strahom u školu, jer ne zna šta će joj se tog dana dogoditi, hoće li je taj dečak udariti, vređati ili pretiti. Sve smo pokušali i ništa nije dalo rezultate. Pa, kao otac tri deteta pitam, kako i na koji način mogu da zaštitim svoje dete?! - priča Nenad, otac učenice šestog razreda.

Zbog svega, juče je školskom pedagogu i psihologu od direktora stigao nalog da više rade sa oba učenika i da o svemu obaveste Školski odbor. Međutim, ovo je izazvalo nezadovoljstvo kod Jasmine, majke dečaka, koja kaže da „neće dozvoliti da pedagog koji ga je vređao sada radi sa njim”.

Ovakvim nalogom, nije zadovoljna ni pedagog škole Tatjana Vujković, koja smatra da je ovo način da se ona ponovo diskredituje i nepravedno optuži.

- Ni u jednom trenutku nisam vređala dečaka niti sam bila sama sa njim. Međutim, majka me je optužila i rekla da neće dozvoliti da radim sa njenim sinom. Znači, ako ostanem nasamo sa učenikom ona opet može da me optuži i ja ću biti u situaciji da se branim - priča Tatjana Vujković, školski pedagog.

Po nalogu inspekcije

Inspekcija je naredila da naložim pedagoško-psihološkoj službi i razrednom starešini da pojačaju svoj rad sa pomenutim dečakom i devojčicom. Mene Zakon obavezuje na to i ja to moram da uradim, a svi zaposleni moraju da se izdignu od ličnih utisaka i rade u interesu dece jer njima treba pomoći - objašnjava Goran Vilotijević, direktor Osnovne škole "Banović Strahina”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.