Predrag Ranković u  pritvoru

Izvor: Politika, 10.Jun.2010, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predrag Ranković u pritvoru

Dvodnevni pritvor pored vlasnika „Inveja” određen i četvorici pripadnika njegovog obezbeđenja. – Parafinska rukavica pozitivna samo u odnosu na jednog člana Peconijeve pratnje

Predrag Ranković Peconi i četvorica pripadnika njegovog obezbeđenja zadržana su u policijskom pritvoru, saznaje „Politika” u MUP-u Srbije. Dvodnevno policijsko zadržavanje, vlasniku preduzeća „Invej” i pripadnicima njegovog obezbeđenja određeno je posle prekjučerašnjeg incidenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u kojem je Rankovićeva pratnja potegla oružje na obezbeđenje svedoka saradnike Ljubiše Buhe Čumeta.

– Petorici privedenih uzeta je parafinska rukavica i rezultati su pozitivni samo u odnosu na jednog pripadnika Rankovićevog obezbeđenja. Posle provera, utvrđeno je i da Rankovićeva pratnja ima dozvolu za nošenje oružja – navodi naš sagovornik iz MUP-a.

Protiv pripadnika Rankovićevog obezbeđenja za koga je, na osnovu rezultata parafinske rukavice utvrđeno da je pucao, prema nezvaničnim informacijama, biće podneta krivična prijava, ali se još ne zna koje će mu delo biti stavljeno na teret.

Do sukoba između obezbeđenja Rankovića i obezbeđenja svedoka saradnika došlo je prekjuče u Ulici omladinskih brigada u Novom Beogradu. Uzrok sukoba, prema nezvaničnim informacijama, bio je saobraćajni incident posle koga je došlo do upotrebe vatrenog oružja. Kolonu od tri vozila „audija A-6” u kome je bio Ranković, presekao je „mercedes sl” u kojem se nalazio Buha. On je očešao retrovizor jednog od „audija” iz Rankovićeve pratnje. Misleći da se radi o pokušaju atentata na njihovog gazdu, obezbeđenje Rankovića je u tom trenutku izašlo i pucalo u Čumetov blindirani automobil koji je pogođen sa dva metka. U pratnji Čumetovog automobila bila su i dva vozila policije.

Prema rečima „Politikinog” sagovornika, Buha i Peconi se poznaju odranije. Odnosi između dvojice nekadašnjih dobrih prijatelja su, kako kaže naš sagovornik, zahladneli kada je Ranković počeo da se bavi „ozbiljnim” poslovima.

– Stiče se utisak da Čume nikada nije oprostio Rankoviću što je „izašao” iz nekih sumnjivih poslova – navodi naš sagovornik.

Ranković trenutno važi za jednog od najvećih investitora u Srbiji, a prema nekim procenama njegova ulaganja vrede više od 100 miliona evra. U javnosti važi za „drugog najmoćnijeg Srbina”, odmah iza Miroslava Miškovića.

Ranković je bio hapšen za vreme policijske akcije „Sablja”. U to vreme povezivan je sa članovima takozvanog surčinskog klana.

M. Derikonjić

objavljeno: 11.06.2010.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posle sukoba sa Čumetom: Peconi u pritvoru!

Izvor: S media, 11.Jun.2010, 09:20

Biznismen Predrag Ranković Peconi i petorica njegovih telohranitelja uhapšeni su po nalogu Višeg tužilaštva u Beogradu zbog pokušaja ubistva zaštićenog svedoka Ljubiše Buhe Čumeta, potvrđeno je Prešu u tužilaštvu ..Peconi je priveden u sredu po podne posle puškaranja kod novog „Merkatora"...

Nastavak na S media...

Peconi pušten iz pritvora

Izvor: Blic, 11.Jun.2010

Biznismen Predrag Ranković Peconi pušten je danas iz pritvora, a dva člana njegovog obezbeđenja privedena su kod istražnog sudije. ..Oni su privedeni zbog sukoba sa obezbeđenjem nekadašnjeg svedoka saradnika Ljubiše Buhe Čumeta, u sredu, u Ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu...Posle...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.