Pred sudom mladić koji je na Zelenom vencu brutalno pretukao Nemca

Izvor: Večernje novosti, 22.Nov.2014, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pred sudom mladić koji je na Zelenom vencu brutalno pretukao Nemca

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Stefana Vukićevića (22) zbog napada na nemačkog državljanina Denisa Honiga (27), u noći između 13. i 14. septembra u prolazu na Zelenom vencu! Kako „Novosti“ saznaju, njemu se na teret stavlja krivično delo „rasne i druge diskriminacije u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda“. Vukićević je uhapšen dan posle incidenta koji su zabeležile sigurnosne kamere postavljene na okolnim objektima. On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << na saslušanju kod zamenika tužioca priznao da je udario Nemca i istakao da dvojica mladića koji su zajedno sa njim privedeni na saslušanje nisu učestvovali u napadu. Reč je o Milošu L. (19) i Iliji V. (19), koji su se kobne noći sa Vukićevićem vraćali sa rođendanske žurke. - Pre kritičnog događaja bio sam na rođendanu, gde sam dosta popio. U povratku sa drugarima svratili smo na Zeleni venac da pojedemo po pljeskavicu. Tu su stajali još neki mladići, od kojih su neki bili stranci, ali nisam znao da je Honig Nemac, jer sa njim nisam pričao - rekao je na saslušanju Vukićević. Navodno, jedan od momaka koji je bio sa Honigom u jednom trenutku je od radnice koja je u međuvremenu čistila ispred kioska uzeo metlu da on čisti, što je, kako se navodi, Vukićevića iznerviralo. Zameniku tužioca je, nezvanično, kazao da ne zna zbog čega je udario Honiga. Zbog napada, istraga se vodila i protiv Miloša i Ilije. Oni su bili u pritvoru nedelju dana, a isti im je ukinut kada je Vukićević izneo odbranu. Međutim, Više javno tužilaštvo do petka nije iznelo u javnost i podatak o tome da li se eventualno na optužnici nalaze i oni, ili je protiv njih obustavljen postupak. Povređeni Nemac je operisan u Urgentnom centru i saslušan u istrazi. On je Vukićevića prepoznao kao napadača sa fotografije koja mu je pokazana. Nakon oporavka, specijalnim avionom, Honik je prevezen iz Beograda u Nemačku. SNIMAK NA snimku, koji je zabeležen kamerom obližnjeg objekta, jasno se vidi da Miloš L. i Ilija V. stoje po strani, dok Honiga udara Stefan Vukićević. Takođe, snimak prikazuje i to da, pošto je Nemac ostao nepomično da leži na tlu, ova dvojica momaka pokušavaju da mu pomognu. Oni su i sačekali lekare Hitne pomoći i policiju, koja ih je legitimisala.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Optužen jer je tukao Nemca na Zelenjaku

Izvor: Kurir, 23.Nov.2014, 07:12

BEOGRAD - Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Stefana Vukićevića (22) zbog sumnje da je 13. septembra nemačkom državljaninu Denisu Honiku naneo teške telesne povrede...Takođe, Vukićeviću se na teret stavlja i krivično delo nacionale, rasne i verske diskriminacije...- Miloš...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.