Pouke iz Kovina

Izvor: Blic, 08.Apr.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pouke iz Kovina

Prelazak poslanika Narodne skupštine Republike Srbije u nov radni prostor, umesto rasprave o državnim simbolima, obeležio je incident oko rasporeda sedenja. Radikali odeveni u majice sa kratkim rukavima, kao da su pošli da prodaju sladoled na obližnjem bazenu, a ne maglu u Skupštini Srbije nisu zadovoljni činjenicom da njih pedeset i sedmoro ne može sesti na sedamdeset i osam stolica. Zato su rešili da zauzmu i ona mesta koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << im ne pripadaju, zaborajvljajući da je vreme kada su sedeli na dve stolice davno za njima. To je još jedan dokaz da je potrebno smanjiti broj narodnih poslanika sa 250, na barem 150. Ne toliko zbog broja mesta u skupštini kojih je i onako previše, već više zbog racionalizacije troškova koji su preveliki. Mada posle vanrednih lokalnih izbora u Kovinu na kojima radikali ne samo da nisu prešli cenzus, već je bilo više nevažećih listića, bolje je da se poveća broj mesta na balkonu sa koga nevladine organizacije i gosti posmatraju zasedanja. Valja posle sledećih parlamentarnih izbora u okviru radne terapije omogućiti svima koji su godinama unazad zavisni od sedenja u skupštinskim klupama, a koje narod oslobađa tog poroka, obezbediti mogućnost da navrate u parlament, makar kao posmatrači.

Sećam se kada pripadnici sudske straže tokom prošlog i te kako vrelog leta nisu dozvoljavali građanima Srbije da u sudove uđu u bermudama. Kada u instituciju koja je zadužena da sudi po zakonu ili da taj zakon sprovodi građani moraju ući pristojno odeveni, kako treba da dolaze u instituciju u kojoj se zakoni donose oni od čijeg rada zavisi brzina te zakonodavne aktivnosti. Zato i ne čudi činjenica da je jedan broj dojučerašnjih radikala rešio da razduži bedž i majicu zajedno sa kartom velike Srbije i napusti radikalski „Titanik” jer bolje je biti poslanik koji sprovodi ostvarive političke ciljeve nego politički kamikaza. Sudeći po rezultatima lokalnih izbora u Kovinu građani su rešili da prostotu i prostakluk eliminišu ne samo iz Skupštine, već i iz Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.