Posle incidenta kod „Staklenca”: Majka trezna, dete kod kuće

Izvor: Večernje novosti, 09.Apr.2016, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle incidenta kod „Staklenca”: Majka trezna, dete kod kuće

TROGODIŠNjI dečak kojeg su radnici Centra za socijalni rad preksinoć zbrinuli, pošto je njegova majka zbog problematičnog ponašanja odvedena u Kliniku za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", vraćen je kući. Dečakova majka M. R. (23) puštena je iz bolnice, a o njoj je, kao i o njenom sinu, brigu preuzela porodica. Incident koji se dogodio u samom centru grada, na Trgu republike u četvrtak uveče šokirao je Beograđane. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Naime, devojka u vidno alkoholisanom stanju je sa detetom u rukama zaspala na autobuskom stajalištu, a dečak je, nakon nekog vremena, izašao iz njenog naručja i počeo da luta po parku. Sugrađani koji su se našli ispred tržnog centra "Staklenac" pozvali su policiju i Hitnu pomoć koji su, tek nakon dva sata, ženu uspeli da odvedu u kliniku, a dete predaju radnicima Centra za socijalni rad. - Dečak je sve vreme bio aktivan, veseo i raspoložen - kažu u GCSR. - Naša stručna radnica je mališanu pružila bezbedno okruženje, dok je majka bila na medicinskom pregledu. Brzo smo stupili u kontakt sa članom porodice, koji je preuzeo dete, a kasnije i majku izveo sa klinike. Bitno je da su sada oboje zbrinuti. Neodgovorna majka, niti njena porodica nisu do sada bili poznati socijalnim radnicima u Opštini Palilila, gde žive, niti su bili na evidenciji ove ustanove. Ipak, zbog ovog incidenta najavljuju da će ispitati uslove u kojima dete odrasta, kako bi na vreme preduzeli odgovarajuće mere. PRETI ODUZIMANjE Zbog nebrige o sopstvenom detetu i nesavesnom ponašanju majka koja je pijana držala dete na ulici mogla bi da bude lišena starateljskog prava. Ukoliko socijalni radnici utvrde da je dečak zanemaren po bilo kom osnovu, o njemu će preuzeti brigu najbliži srodnici, ili neka od ustanova socijalne zaštite.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Majka koja je zaspala na Trgu ostaje bez deteta?

Izvor: Mondo, 09.Apr.2016

Trogodišnji dečak kojeg su radnici Centra za socijalni rad preksinoć zbrinuli, pošto je njegova majka zbog problematičnog ponašanja odvedena u Kliniku za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", vraćen je kući...Foto: MONDO, Bojana Zimonjić Jelisavac..  Dečakova majka M. R. (23) puštena...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.