Poslato upozorenje: Uočena opasnost

Izvor: B92, 23.Dec.2023, 21:36

Poslato upozorenje: Uočena opasnost

Agencija za pomorske trgovinske operacije Ujedinjenog Kraljevstva saopštila je da je primila informacije o incidentu sa plovilom u okolini moreuza Bab al-Mandab

Taj moreuz se nalazi na ulazu u Crveno more iz Indijskog okeana, uz obalu Jemena.

Kako se navodi, navodini incident se dogodio oko 45 nautičkih milja jugozapadno od grada Salif u Jemenu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ističe se da vlasti istražuju informacije o incidentu, a posadama brodova se savetuje da tim delom Crvenog mora plove s oprezom, preneo je Rojters. Za sada nema drugih informacija o incidentu.

Komandant iranske Revolucionarne garde rekao je ranije danas da bi Sredozemno more moglo da bude "zatvoreno" ukoliko Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici nastave da čine, kako je naveo, "zločine" u Pojasu Gaze.

Pro-iranska jemenska pobunjenička grupa Huti je tokom prošlog meseca napadala trgovačke brodove koja su plovili kroz Crveno more, u znak odmazde zbog izraelskih napada na Pojas Gaze. Bela kuća je u petak saopštila da je Iran "duboko umešan" u planiranje operacija protiv komercijalnih plovila u Crvenom moru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dron eksplodirao u Crvenom moru, u Indijskom okeanu pogođen tanker

Izvor: Radio 021, 24.Dec.2023, 09:58

Agencija za pomorske trgovinske operacije Ujedinjenog Kraljevstva saopštila da je bespilotna letelica letela nisko iznad broda u Crvenom moru, nedaleko od obale Jemena.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.