Posada savladala somalske pirate

Izvor: Blic, 02.Jun.2010, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posada savladala somalske pirate

Posada libijskog trgovačkog broda ponovo je preuzela kontrolu nad plovilom koje su prethodno zauzeli pirati iz Somalije.

Evropska misija za bezbednost pomorskog saobraćaja saopštila je da je tokom incidenta bilo žrtava među gusarima, te da je jedan član posade broda "MV Rim" teško povređen, prenosi BBC.

Ratni brod Evropske unije "Viktorija" krenuo je u Adenski zaliv kako bi pružio medicinsku pomoć članovima posade.

U saopštenju se navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je helikopterskim izviđanjem utvrđeno da je posada preuzela kontrolu nad svojim brodom.

U međuvremenu, gusari su u vodama Adenskog zaliva oteli brod "Dubai", težine 15.000 tona. Posadu čine 24 mornara iz Egipta, Pakistana i Bangladeša.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.