Pompeo: SAD izražavaju žaljenje zbog pogibije članova posade ruskog aviona

Izvor: Vostok.rs, 19.Sep.2018, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: SAD izražavaju žaljenje zbog pogibije članova posade ruskog aviona

SAD žale zbog ruskog Il-20 koji je oboren iznad Sredozemnog mora. Taj incident naglašava potrebu za političkim rešenjem situacije u Siriji, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo.


„Sjedinjene Američke Države izražavaju žaljenje zbog pogibije članova posade ruskog aviona, koji je oborila protivvazdušna odbrana sirijskog režima. Tragični incident ističe potrebu da se pronađe trajno, mirno i političko rešenje za mnoge sukobe u regionu i izbegavanje tragičnih grešaka u proračunima na prenatrpanom ratištu u Siriji“, navodi se u izjavi Pompea.


Taj incident takođe „naglašava hitnu potrebu za rešavanjem sirijskog sukoba u skladu sa Rezolucijom UN 2254 i zaustavljanjem provokativnog tranzita opasnih sistema oružja od strane Irana preko Sirije, koji predstavljaju pretnju po region“, dodao je Pompeo.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

 

Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.