Policijsko veštačenje u Novopazarskoj banji

Izvor: S media, 02.Jul.2010, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijsko veštačenje u Novopazarskoj banji

Sandžački Mešihat Islamske zajednice Srbije (IZ) zatražio je danas policijsko veštačenje nedavnog urušavanja krova u Novopazarskoj banji jer, kako navodi, postoji mogućnost da je reč o "namerno izazvanom incidentu".

"Neovlašćeni upad naoružanog obezbedjenja (muftije) Muamera Zukorlića u taj objekat pod izgovorom njegove zaštite i renoviranja, istoga dana kada je pod nerazjašnjenim okolnostima krov objekta srušen, ukazuje na mogućnost da se radi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << o namerno izazvanom incidentu", saopšteno je iz Islamske zajednice kojom rukovodi reis Adem Zilkić.

Navedeno je da te sumnje "potvrdjuju radnici Novopazarske banje, kao i njen zakupac u svojim izjavama koje su prenete i u medijima, tvrdeći da se krov tog objekta možda tog dana nije sam urušio, već da je to uzrokovano ljudskim faktorom".

Objekat je 1946. godine oduzet od Islamske zajednice, a po Zakonu o restituciji imovine podleže povratku ranijem vlasniku.

Predmet je kod Direkcije za restituciju u Beogradu, a jedna od zainteresovanih strana za povratak vakufa je i Rijaset Islamske zajednice Srbije koji je u rivalskim odnosima sa Islamskom zajednicom u Srbiji muftije Zukorlića.

Stara novopazarska banja je spomenik kulture pod zaštitom države.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.