Policija sprečila napade na izbeglice kod Rima

Izvor: Press, 13.Nov.2014, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija sprečila napade na izbeglice kod Rima

Italijanska policija sprečila je danas napade stanovnika sa periferije Rima na izbeglice koje žive u prihvatnim centrima, što je bio najnoviji incident u antiimigrantskim tenzijama koje pogađaju Italiju, javio je AP.
Radnička četvt Tor Sapijense već nekoliko dana i noći je mesto nasilja nad izbeglicama koje napada lokalno stanovništvo optužujući ih za kriminal.

Stanovnici kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da nisu rasisti, ali im je preko glave višegodišnja nebriga vlade koja je dozvolila da Romi, emigranti i lica koja traže azil, budu smešteni na periferiji Rima bez adekvatnih uslova.

Visoki komesarijat UN za izbeglice osudio je nasilje, navodeći da su izbeglice i maloletna lica bez pratnje pobegli od rata i da im treba zaštita, poštovanje i pomoć u integrisanju a ne nasilje i netolerancija.

"Mi smo zaplašeni. Pokušali smo da nađemo kompromis sa lokalnim stanovnicima", rekla je Frančeska Amato koja radi u prihvatnom centru.

Italijanski novinari kažu da se za nekoliko izgrednika veruje da su pripadnici krajnje desnice i da su uzvikivali "Duče", što se odnosi na italijanskog fašističkog diktatora Benita Musolinija.

Takvi sukobi događaju se dok se Italija bori sa rekordnim brojem emigranata koji pristižu na njene obale bežeći od sukoba u Siriji i Africi, navodi američka agencija.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Rim: Sprečen napad na izbeglice

Izvor: B92, 13.Nov.2014

Italijanska policija sprečila je napade stanovnika sa periferije Rima na izbeglice koje žive u prihvatnim centrima...U pitanju je najnoviji incident u antiimigrantskim tenzijama koje pogađaju Italiju, javio je AP...Radnička četvt Tor Sapijense već nekoliko dana i noći je mesto nasilja nad izbeglicama...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.