Tokom proslave 21. maja procesuirane 23 osobe, uhapšena tri mladića zbog uništavanja zastave Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2020, 15:56

Tokom proslave 21. maja procesuirane 23 osobe, uhapšena tri mladića zbog uništavanja zastave Crne Gore

Policija je tokom proslave Dana nezavisnosti u crnogorskim opštinama pred nadležnim tužilaštvima i sudovima za prekršaje procesuirala 23 osobe, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Navedeno je da je identifikovano i procesuirano 18 osoba zbog incidenta u Nikšiću, u Baru dve osobe, dok je po jedna osoba procesuirana u Beranama, Bijelom Polju i Kolašinu, prenosi RTCG.

O svemu je obavešten tužilac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da predmet bude dostavljen na ocenu i mišljenje, nakon čega će izvršiti pravnu kvalifikaciju događaja.

Prema snimcima sa društvenih mreža, incident se dogodio u centru grada - Njegoševoj ulici, a to je potvrdila i policija.

Barska policija podnela je prekršajnu prijavu protiv još jedne osobe koja je svešteniku upućivala pretnje, navodi RTCG.

Uhapšena tri mladića zbog uništavanja zastave Crne Gore

Zbog krivičnog dela povreda ugleda Crne Gore belopoljska policija lišila je slobode tri lica zbog sumnje da su noćas polomila i bacila 13 zastava Crne Gore istaknute na stubovima gradske rasvete u Bijelom Polju.

Uhapšeni su B.Ć. (20), R.Ć. (22) i I.B. (20) svi iz Bijelog Polja zbog navedenog dela i oni će biti privedeni nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu, saopštila je crnogorska policija.

Ova lica su, sumnja se, 23. maja 2020. godine u vremenu između 03,00 i 03,20 časova, polomila i bacila 13 zastava Crne Gore koje su bile istaknute na stubovima gradske rasvete.

Policija je nedugo nakon prijave rasvetlila ovaj događaj i identifikovala lica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.