Pogledajte snimke incidenta u crnogorskom parlamentu

Izvor: RTS, 27.Dec.2019, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte snimke incidenta u crnogorskom parlamentu

Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su sporan Zakon o slobodi veroispovesti. Tome je prethodio incident u skupštinskoj sali i privođenje poslanika Demokratskog fronta, ali i blokade puteva širom zemlje.
Do incidenta je došlo nakon odbijanja amandmana Mitropolije crnogorsko-primorske na predloženi Zakon o slobodi veroispoviesti, koje je u skupštinsku proceduru stavio Demokratski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << front.

Nakon incidenta su uhapšene 22 osobe – 17 poslanika Demokratskog fronta i još pet osoba, saopštila je crnogorka policija.

Savet za građansku kontrolu rada policije je obavešten da su u Centar bezbednosti Podgorica privedeni poslanici: Andrija Mandić, Mihailo Čađenović, Milan Knežević, Slaven Radunović, Milutin Đukanović, Branko Radulović, Nebojša Medojević, Strahinja Bulajić, Budimir Aleksić, Marina Jočić, Branka Bošnjak, Milun Zogović, Predrag Bulatović, Ljiljana Đurašković, Aleksandra Vujičić, Veljko Vasiljević i Jovan Vučurović. Među privedenima su i Zoran Bulatović, Koča Đurišić, Dejan Gojković i Dušan Knežević.

"U Centar bezbednosti Podgorica će doći tužioci da pogledaju snimke iz Skupštine i daju naloge i ocene radnje", saopšteno je iz Saveta za građansku kontrolu.
Tokom jučerašnjeg dana u Podgorici građani su protestovali tokom čitavog dana. Blokirani su bili brojni putevi širom Crne Gore.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.