Poginule žena i ćerka u eksploziji u Avganistanu

Izvor: Blic, 15.Jan.2012, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginule žena i ćerka u eksploziji u Avganistanu

Jedna žena i njena 12-godišnja ćerka poginule su od eksplozije bombe podmetnute u njihovoj kući u severnom Avganistanu, rekli su zvaničnici.

U ovoj eksploziji povređeno je još troje dece nastradale žene, dve tinejdžerke i jedan mladić, a veruje se da je reč o sukobu dve porodice. Incident se dogodio sinoć u oblasti Kan Abad u provinciji Kunduz.

"U trenutku kada je neko od članova porodice upalio peć došlo je do eksplozije", rekao je oblasni guverner >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nizamudin Našir Rojtersu, dodajući da se radi o sukobu dve porodice, čiji motiv nije poznat.

U Avganistanu su krvavi sukobi i sporovi među porodicama česta pojava, a ponekad traju decenijama.

Eksploziv je bio postavljen u dimnjaku grejalice bukhari, koja radi na drva, što je vrsta peći od metala u obliku bubnjeva koju koristi većina porodica u Avganistanu tokom zime.

Bomba je neobično oružje za rešavanje sporova i avganistanski seljaci ranije nisu mogli da dođu do bombe. Međutim, sa ratom koji traje već 11 godina u atmosferi povećanog nasilja i nesigurnosti u vezi sa budućnosti sve više ljudi gomila oružje.

Povezane vesti: Poginulo 13 osoba u tri eksplozije u Avganistanu U eksplozijama u Kabulu poginulo najmanje 59 osoba Žena poginula, sedmoro ranjeno u eksploziji nagaznih mina kod Doboja Osamnaest civila poginulo u eksploziji u Avganistanu U eksploziji u džamiji poginulo 20 osoba

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Eksplozija u Avganistanu, dvoje mrtvih

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Jan.2012

Jedna žena i njena 12-godišnja ćerka poginule su od eksplozije bombe podmetnute u njihovoj kući u severnom Avganistanu, rekli su zvaničnici. U ovoj eksploziji povređeno je još troje dece nastradale žene, dve tinejdžerke i jedan mladić, a veruje se da je reč o sukobu dve porodice. Incident...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.