Izvor: B92, 10.Jan.2010, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginula tri Palestinca

Tel Aviv -- Petoro Palestinaca poginulo je u izraelskom vazdušnom udaru na centralni deo pojasa Gaze.

Incident se desio samo nekoliko sati nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanijahu zapretio snažnim odgovorom na napade sa te palestinske teritorije.Portparol izraelske armije potvrdio je da su avioni napali mesto gde su se ekstremisti pripremali da ispale rakete na Izrael, a palestinski izvori su rekli da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su poginuli članovi Islamskog džihada.

Palestinska hitna pomoć identifikovala je jednog od poginulih kao Avada Nuseira (26) za koga izraelska armija tvrdi da je bio terenski komandant i da je odgovoran za desetine napada na izraelske ciljeve.

Netanijahu je na sednici vlade zapretio momentalnim odgovorom na svaku raketnu i minobacačku vatru nakon nekoliko dana pojačane napetosti duž granice sa pojasom Gaze koji kontroliše islamistički Hamas.

Napad je usledio nakon što su tri mine ispaljene iz Gaze eksplodirale na zapadu pustinje Negev. U kancelariji portparola armije je rečeno da izraelska vojska neće dozvoliti nikakve pokušaje napada na Izrael i da će nastaviti silom da ometa svaki takav napad.

Nasilje je pojačano u tom području u poslednjih mesec dana, što bi moglo da oteža američke napore da se obnove mirovni pregovori.

Tri Palestinca ubijena su u četvrtak prošle nedelje u seriji izraelskih vazdušnih napada na pojas Gaze.

Netanijahu je danas podsetio da je 20 mina i raketa ispaljeno na Izrael prošle nedelje sa teritorije kojom vlada Hamas, naglasivši da to smatra veoma ozbljnim.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.