Podgorička policija postupala u skladu s nadležnostima

Izvor: S media, 09.Sep.2009, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorička policija postupala u skladu s nadležnostima

Službenici podgoričke policije postupali su u skladu sa zakonom i ovlašćenjima u incidentu izmedju gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše i novinara i fotoreportera lista Vijesti, konstatovala je Unutrašnja kontrola Uprave policije.

U saopštenju Uprave policije, koje prenose podgorički mediji, navodi se da je Odeljenje za unutrašnju kontrolu preduzelo mere iz svoje nadležnosti vezano za incident >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koji se dogodio u noći izmedju 5. i 6. avgusta, ispred ugostiteljskog objekta "Art" u Podgorici.

U incidentu su učestvovali gradonačelnik Miomir Mugoša, njegov sin Miljan, i službeni vozač Dragan Radonjić s jedne i urednik dnevnika Vijesti Mihailo Jovović i fotoreporter tog lista Boris Pejović.

"Na osnovu sprovedenih aktivnosti, Unutrašnja kontrola je konstatovala da su policijski službenici Područne jedinice Podgorica, u konkretnom slučaju, postupali u skladu sa zakonom i ovlašćenjima“, navodi se u saopštenju.

Navodi se i da u tom postupku nisu utvrdjene okolnosti i dokazi koji bi ukazivali na postojanje disciplinske odgovornosti policijskih službenika.

"Spisi predmeta, koje je formirala Unutrašnja kontrola povodom ovog dogadjaja, dostavljeni su Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici, koji po službenoj dužnosti preduzima odredjene procesne radnje i prati istražne i druge sudske aktivnosti", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.