Izvor: B92, 27.Jun.2010, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorica: Uhapšeni napadači

Podgorica -- Crnogorska policija uhapsila je tri lica zbog sumnje da su napali sina lidera opozicionog Pokreta za promene Nebojše Medojevića.

Policija je uhapsila i dečakovog ujaka zbog umešanosti u sukob i nedozvoljenog držanja oružja. Uhapšeni su V.S. (22), S.S. (19). i D.K. (19), svi iz Podgorice.

Prema policijskom saopštenju, Medojevićev sin je lakše povređen na jednom od podgoričkih igrališta. Medojević tvrdi da napad ima političku pozadinu, što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Uprave policije odlučno negiraju.

Do incidenta je došlo na košarkaškom igralištu u Zagoriču, kada su trojica mladića napala i od Medojevićevog sina, koji je na tom igralištu igrao košarku, oduzela lančić.

Portparol Uprave policije Tamara Ralević negirala je da je ovaj incident ima bilo kakve veze sa politikom, da je do njega došlo zbog sportskog terena i da napadači nisu ni znali čiji je sin B. M.

Prema policijskom saopštenju, svađa je prekinuta kada je Medojevićev sin pozvao ujaka Željka Šćepanovića (36) koji je došao do igrališta i pozvao policiju.

Policija je, kako se navodi, kasnije u Šćepanovićevom automobile pronašla pištolj sa četiri metka za koji on nije imao dozvolu.

Medojević: Veljović stoji iza napada

Medojević je u telefonskom razgovoru za "Vijesti" kazao da iza napada stoji policija, odnosno njen direktor Veselin Veljović.

Kako on tvrdi, "Veljović je produžena ruka premijera Mila Đukanovića i ministra inostranih poslova Milana Roćena”. Napad na njegovog maloletnog sina je, kako dodaje, samo nastavak saslušavanja i napada, koje je "Veljović započeo pre par dana”, na novinare, pripadnike nevladinog sektora i opozicione političare.

Oni, kako tvrdi, "kao i svaka zločinačka organizacija, ne prezaju ni da napadaju maloljetnike”.

"Roćen je preuzeo ulogu zaštitnika režima koji sad prebrojavaju ko je u ovoj zemlji patriota, a ko ne. Viđećemo da li je ovo bio politički motivisan napad prema kazni koju će dobiti huligani", kazao je Medojević , podsetivši na niske kazne koju su dobili napadači na direktora "Vijesti” Željka Ivanovića, kao i Nenad Mićunović, koji je fizički napao lidera PZP-a.

Bratanić biznismena Branislava Mićunovića napao je Medojevića 20. februara i navodno mu zapretio da će ga likvidirati ukoliko nastavi da pominje njegovu porodicu.

Mićunović se predao policiji nedugo nakon incidenta koji se odigrao ispred zgrade "Maksim" u kojoj Medojević stanuje, gotovo istovremeno kada je predsjednik PzP-a slučaj prijavljivao Centru bezbjednosti Podgorica, nakon čega je ubrzo pušten. Njega je sudija za prekršaje kaznio sa 950 evra zbog fizičkog napada i prijetnji.

Do incidenta je došlo nakon što je Medojević rekao kako poslanici treba da odu kod Branislava Mićunovića, poljube mu ruku i zamole da izruči Darka Šarića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.