Pijani hrvatski policajci: Srbi, zapalićemo vam grad

Izvor: B92, 25.Feb.2019, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijani hrvatski policajci: Srbi, zapalićemo vam grad

U Vrbniku na ostrvu Krku došlo je do incidenta kada je policajac na zabavi tokom karnevala udario meštanina po glavi staklenom čašom.

Posle incidenta njegove kolege su zapretile rečima: "Vrbnički Srbi, zapalićemo vam grad".

Policija je potvrdila da se incident dogodio u noći s petka na subotu u Vrbniku, a pokrenuta je i istraga, prenosi Index.hr.

"Prema zasad prikupljenim saznanjima, na javnom okupljanju 'Maškare 2019 Vrbnik' došlo je do narušavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javnog reda i mira u kojem je učestvovao veći broj osoba, među kojima je bio i policijski službenik Policijske stanice Krk, u to vreme izvan službe", navodi u saopštenju policija.

Lakše telesne povrede su tom prilikom zadobili 28-godišnji hrvatski državljanin i 28-godišnji policijski službenik, dodaje se u saopštenju.

Jedan od meštana koji je i svedok incidenta, rekao je da na karnevalu nikada pre nije zabeležen nijedan incident, a da sad, zbog istrage u vezi s incidentom koji je, kako tvrdi, izazvala policija, mladi Vrbnika ne mogu da organizuju "završnicu mesopusta kako je bio običaj u Vrbniku".

On je ispričao i da su u jednom trenutku došla četvorica policajaca, koji su pili i značkama mamili devojke, a onda je jedan od njih, ničim izazvan, razbio čašu o glavu osobe koja je pila za šankom.

"U tom trenutku jedan deo publike uspeva da otera nasilne policijske službenike iz prostora zabave i iz Vrbnika, dok ti sluzbenici: 'Vrbnicki Srbi, doći ćemo i zapalićemo vam grad!'", ispričao je očevidac za Novi list.

Epilog ovog obračuna je sedam šavova na glavi nedužnog mladića i oteklina na oku njegovog prijatelja koji je hteo da mu pomogne pokušavajući da ga odbrani, dodao je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvatski policajci pijani prijetili Srbima: "Zapalićemo vam grad"

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Feb.2019

VRBNIK - U Vrbniku na ostvru Krku došlo je do incidenta kada je policajac na zabavi tokom karnevala udario mještanina po glavi staklenom časom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.