Piacun pušten iz pritvora

Izvor: RTS, 25.Avg.2012, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piacun pušten iz pritvora

Urednik NIN-a Vladimir Piacun, koji je priveden posle sukoba sa službenicima MUP-a u civilu, pušten je iz policijskog pritvora.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je, ranije danas, da je dao nalog da urednik NIN-a Vladimir Piacun, koji je priveden posle sukoba sa službenicima MUP-a u civilu, bude pušten iz policijskog pritvora.

Veljović je rekao da je potrebno utvrditi punu istinu o incidentu koji se dogodio u petak u Beogradu, a nalog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je dao "radi podržavanja visokog nivoa saradnje između policije i predstavnika medija".

Udruženje novinara Srbije osudilo je danas postupak policijskih inspektora koji su tukli tehničkog urednika u NIN-u Vladimira Piacuna.  

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova saopštili su na konferenciji za novinare da je Piacun priveden nakon što je napao trojicu policajaca u civilu u Ulici Žorža Klemanosa. 

Zamenik načelnika Odeljenja Policijske uprave za grad Beograd za kontrolu zakonitosti u radu Goran Milinković rekao je da se Piacun u petak 23. avgusta najpre posvađao sa policajcima u blizini kule Nebojša, da bi ih zatim u Ulici Žorža Klemansoa i napao.

Piacun je, vozeći motocikl, došao u sukob sa policajcima koji su se nalazili u sivoj "tojoti".

Kako je istakao Milinković, pripadnici policije su intervenisali tek nakon što je Piacun nasrnuo na policijsko vozilo i kroz otvoren prozor udario jednog od službenika MUP-a.

"Piacun se dovezao do Ulice Žorža Klemansoa, sišao sa motora i sačekao da stigne vozilo sa policajcima. Zatim je počeo da ga šutira, da bi na kraju jednog policajca udario kroz otvoren prozor", precizirao je Milinković.

On je objasnio da su policajci, od kojih se jedan legitimisao i izvadio službeno oružje, potom izašli iz svog vozila, a zatim Piacuna, koji je počeo da beži, sustigli i savladali upotrebom zahvata "ključ na lakat".

Piacunu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, a Milinković je dodao mu je u tužilaštvu rečeno da urednika NIN-a neće teretiti za napad na službeno lice, već za nasilničko ponašanje.

On je novinarima rekao i da su u Piacunovoj torbici pronađena dva noža sa sečivom dužine pet, odnosno osam centimetara.

Direktor policije Milorad Veljović istakao je da ovakvi incidenti nisu potrebni ni policiji, niti medijima i da ne bi trebalo da budu prepreka za "inače dobru saradnju".

"Na zahtev ministra policije incident će ispitati sektor unutrašnje kontrole, a do tada mogu samo da kažem da nemam nameru da bilo kog policajca branim ukoliko nije radio po zakonu", naglasio je Veljović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.