Perović: Pokušaj mog ubistva

Izvor: RTS, 11.Jun.2012, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perović: Pokušaj mog ubistva

Slavko Perović, bivši predsednik Liberalnog saveza Crne Gore, u video poruci na internetu saopštio da je incident u Herceg Novom, u kome mu je polomljeno rebro, bio pokušaj atentata. Perović Crnu Goru nazivao mafijaškom tvorevinom Mila Đukanovića.

Nekadašnji politički lider Liberalnog saveza Crne Gore (LSCG) Slavko Perović, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je pre nekoliko dana povređen je u Herceg Novom nakon čarke sa policajcem, objavio je na internetu video poruku pod naslovom "Bio je to pokušaj mog ubistva", pišu podgoričke Vijesti.

Perović, u poruci, kaže da je incident u Herceg Novom, u kome mu je polomljeno rebro, bio pokušaj atentata na njega. On demantuje da je bio pod dejstvom alkohola i da je remetio javni red i mir.

Perović navodi da je policajac koji ga je povredio, Božidar Jauković, bio više puta suspendovan. Prema njegovim rečima, Jauković je bivši telohranitelj šefa Demokratske partije Socijalista Mila Đukanovića a u Herceg Novom radi za Aca Đukanovića.

Današnju Crnu Goru Perović je nazivao mafijaškom, navodeći da je ona "tvorevina šefa Crnogorske mafije Mila Đukanovića, kriminalca, pljačkaša, ubice". Perović je za Đukanovića rekao i da je ratni zločinac, čiji je jedini razlog što nije u Haškom tribunalu to što je "igrač CIA".

Govoreći o suđenju u slučaju deportacije muslimana iz Herceg Novog, tokom 90-ih godina, Perović tvrdi da je jedini cilj tog suđenja da se "opere" biografija Mila Đukanovića. Kao glavne krivce za deportacije perović je označio i bivšeg predsednika Crne Gore Momira Bulatovića, funkcionera DPS-a Svetozara Marovića i bivšeg ministra u jugoslovenskoj vladi pokojnog Pavla Bulatovića.

Slavko Perović tvrdi da je Milo Đukanović na referendumu o nezavisnosti Crne Gore priželjkivao famoznu "sivu zonu", odnosno da za nezavisnost glasa 51, 52 ili 53 procenta glasača, i da LSCG zbog toga nije hteo da učestvuje u referendumskoj kampanji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.