Papa: Svet je na ivici nuklearnog rata

Izvor: B92, 15.Jan.2018, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa: Svet je na ivici nuklearnog rata

Vatikan -- Papa Franja upozorio je danas na opasnost od nuklearnog rata i da svet sada stoji na "samoj ivici".

"Mislim da smo na samoj ivici. Ja se zaista toga pribojavam. Jedan incident je dovoljan da to izazove", rekao je papa, koji se nalazi na putu ka Čileu, a prenela je agencija Rojters.

Papa često upozorava na opasnost od nuklearnog rata i apeluje na zemlje da ne bi trebalo da gomilaju oružje, čak ni za odbranu.

Novinarima je, na ulasku u avion >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Čile, podeljena fotografija iz 1945. godine na kojoj se vidi japanski dečak kako nosi mrtvog brata na ramenima posle nuklearnog napada Sjedinjenih Američkih Država na Nagasaki.

"Želeo sam da kopiram i podelim to jer slika kao ova govori više od hiljadu reči. Zbog toga sam hteo da je podelim sa vama", rekao je papa.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa: Svet je na ivici nuklearnog rata

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jan.2018

Papa Franja upozorio je danas na opasnost od nuklearnog rata i da svet sada stoji na "samoj ivici"...- Mislim da smo na samoj ivici. Ja se zaista toga pribojavam. Jedan incident je dovoljan da to izazove - rekao je papa koji se nalazi na putu ka Čileu, a prenela je agencija Rojters...Papa često upozorava...

Nastavak na Vesti-online.com...

Papa: Na granici smo nuklearnog rata

Izvor: Vostok.rs, 16.Jan.2018, 10:52

Zaista se plašim nuklearnog rata, rekao je rimski papa Franja.. . „Na granici smo. Dovoljan je jedan incident za početak konflikta. Situacija se ubrzano pogoršava. Zato treba uništiti nuklearno oružje, preduzeti mere za nuklearno razoružanje“, navodi se u saopštenju pres-službe Vatikana.. . Papa...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.