Panika u Novom Pazaru, evakuisano stanovništvo: Izlila se kiselina za džins? FOTO

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 22:27

Panika u Novom Pazaru, evakuisano stanovništvo: Izlila se kiselina za džins? FOTO

Policija je blokirala Industrijsku zonu u Novom Pazaru nakon što je stigla prijava da je došlo do izlivanja opasnih materija iz buradi.

Nezvanično, radi se o kiselini za džins.

"Ljudi koji žive u blizini su evakuisani, izlile su se zapaljive materije, a njihovo udisanje može biti opasno po zdravlje. Policija ne dozvoljava nikome da priđe", kaže za RINU jedan od očevidaca.

Na licu mesta su policajci, vatrogasci sa punom opremom za reagovanje u ovakvim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stuacijama.

Meštani svedoče da se vidi beličasti dim u vazduhu.

Daljom istragim biće poznat uzrok ovog incidenta.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije angažovani su na intervenciji u industrijskoj zoni u Novom Pazaru gde je večeras u jednom građevinskom objektu usled spajanja sode i hidrogen peroksida došlo do zadimljavanja magacinskog prostora, saopšteno je iz MUP-a.

Nema povređenih, kao ni otvorenog plamena, a usled promene pravca kretanja dima, iz preventivnih razloga evakuisano je šest osoba iz dve stambene zgrade koje se nalaze u neposrednoj blizini ovog građevinskog objekta.

U intervenciji, kako dodaju iz MUP-a, učestvuje devet vatrogasaca-spasilaca Vatrogasno-spasilačke jedinice u Novom Pazaru, sa četiri vozila.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeli su sve bezbednosne mere i norme, vrše odimljavanje objekta i u ovom trenutku nema opasnosti po stanovništvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novim Pazarom se širi opasna materija, policija i vatrogasci na terenu

Izvor: SandzakPress.net, 18.Jun.2023, 00:02

Iz Industrijske zone u Novom Pazaru širi se opasna kiselina. Kako saopšteno portalu indeksonline.rs na licu mjesta, pretpostavlja se da se izlio otrov koji služi za preradu džinsa. Policija je zatvorila sve prilaze Industrijskoj zoni koja se nalazi u ulici Dimitrija Tucovića, a osim saobraćaja,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.