Pajtić: Za tri godine 94 incidenta protiv članova DS-a

Izvor: RTS, 17.Apr.2015, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Za tri godine 94 incidenta protiv članova DS-a

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da je na današnjoj sednici vlade u senci bilo reči o nasilju u politici i u svim oblastima društvenog života u kontekstu nemilih događaja u Inđiji poslednjih dana.
Pajtić je najavio da će baš zato naredna sednica vlade u senci biti održana u Inđiji i dodao da će ta stranka "objaviti dosije o batinaškim odredima Aleksandra Vučića", prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tanjug.

On je na konferenciji za novinare rekao i da će DS o dešavanjima u Srbiji informisati međunarodne institucije.
Lider DS-a je najavio da će na narednoj sednici vlada u senci usvojiti "Inđijsku inicijativu protiv nasilja", navodeći da se "verbalno nasilje sa televizije i političkog života preliva u fizičko", prenosi Tanjug.
On je naveo da će DS insistirati da se rasvetle svi incidenti i uhapse počinioci i da će objaviti dosije o batinaškim odredima Aleksandra Vučića, sa podacima, imenima i registarskim oznakama.
Pajtić je rekao da će DS obavestiti OEBS, Savet Evrope i Evropski parlament i tražiti da se osnuje Misija Evropskog parlamenta koja će pratiti slobodu medija i ljudskih prava u Srbiji, navodeći da su mediji i opozicija na udaru države.
DS, bez obzira što je njihova inicijativa odbijena u Skupštini Srbije, neće odustati od svog zahteva da se formira anketni odbor o helikopterskoj nesreći.
"Režim pokušava da pričom o rekonstrukciji vlade sakrije sopstvenu odgovornost za tu tragediju", rekao je Pajtić i najavio da će DS taj zahtev za anketni odbor podnositi sve dok ne bude utvrđena istina o razlozima tragedije u kojoj je poginulo sedam osoba.
Na pitanje koliko je odbornika DS iz Inđije bilo u motelu uoči sednice na kojoj je bilo planirano da se raspravlja o smeni vlasti i zašto su bili tamo, Pajtić je rekao da su odbornici DS "meta za iživljavanje i da traže mesto za spas glave".
Ocenio je da je zamena teza da je DS kidnapovala svoje odbornike, već je istakao da su odbornici DS žrtve.
"U poslednje tri godine režima Aleksandra Vučića promenjena je vlast u više od 60 gradova i opština, čime je ne samo promenjena volja građana, nego je najveći problem u tome nasilni put promene vlasti", rekao je.
U tom periodu, naveo je Pajtić, prilikom prekomponovanja lokalne vlasti DS je zabeležila 94 incidenta protiv svojih članova i simpatizera i svaki taj incident je prijavljen policiji, a da policija i tužilaštvo nisu apsolutno preduzeli ništa.
"Reč je o državnom teroru. Režim Aleksandra Vučića pokazuje nultu toleranciju prema svima koji iznose kritičke stavove, bez obzira da li je reč o ombudsmanu ili predstavnicima DS, koja je jedina alternativa sadašnjem režimu", rekao je Pajtić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Objavićemo dosije o batinaškim odredima"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2015

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da je na današnjoj sednici vlade u senci bilo reči o nasilju u politici i u svim oblastima društvenog života u kontekstu nemilih događaja u Inđiji poslednjih dana...Pajtić je najavio da će baš zato naredna sednica valde u senci biti održana...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.